Avatar: Frontiers of Pandora – Η retail έκδοση είναι unplayable χωρίς internet

Δεν μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι
06 Δεκεμβρίου 2023 00:29
Avatar: Frontiers of Pandora – Η retail έκδοση είναι unplayable χωρίς internet

Το Avatar: Frontiers of Pandora της Ubisoft αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου για τα PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC. Παρόλα αυτά, ένας χρήστης του Reddit με παρατσούκλι ‘Interesting-Squash81’ παρέλαβε από τώρα ένα PS5 αντίτυπο, προφανώς από λάθος κάποιου καταστήματος, επιφυλάσσοντας άσχημα νέα για τους συλλέκτες και όσους προτιμούν τα retail παιχνίδι γενικότερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όταν προσπάθησε να απολαύσει το παιχνίδι στην κονσόλα του, αυτό ξεκίνησε και απλά έδειχνε μια εικόνα με το λογότυπο και την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Αυτό έκανε τον χρήστη να αναρωτιέται αν η Ubisoft ενσωμάτωσε κάποιο μηχανισμό που ελέγχει την ώρα του συστήματος και έτσι έβγαλε offline το PS5 του και προχώρησε μπροστά την ώρα, μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του Avatar.

Και πάλι, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε. Αυτό σημαίνει πως είτε η Ubisoft ενσωμάτωσε κάποιο μηχανισμό που ελέγχει online αν το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει ή πολύ απλά το παιχνίδι δεν περιλαμβάνεται ολόκληρο στα retail αντίτυπα και όπως είχαμε δει φέτος και με το Star Wards Jedi Survivor, απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να κατέβει το υπόλοιπο περιεχόμενο μαζί με το Day One update.

Όπως και να ‘χει, το παιχνίδι δεν δουλεύει απλά και μόνο με το retail αντίτυπο, παρόλο που πρόκειται για παιχνίδι που προορίζεται κυρίως ως single-player εμπειρία. Μάλιστα, η κοινότητα παρατήρησε πως πλέον προστέθηκε στο εξώφυλλο του παιχνιδιού και ένα μικρό μήνυμα που αναφέρει πως "για την εγκατάσταση του παιχνιδιού απαιτείται Internet". Αυτό το μήνυμα δεν υπήρχε στο πρωτότυπο box art που είχε κυκλοφορήσει η Ubisoft κατά την περίοδο των προ-παραγγελιών.

Φυσικά, η κίνηση αυτή της Ubisoft δέχθηκε κριτική στα social media, αφού θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των gamers με αργή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή με συμβόλαιο που έχει περιορισμό στα διαθέσιμα GB (data cap). Παράλληλα, υπήρξαν και παράπονα για το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι μια τέτοια απόφαση, αφού πρακτικά η εταιρία κατασκεύασε χιλιάδες retail αντίτυπα με ελάχιστη πρακτική αξία που θα αναγκάσουν πολλούς χρήστες και πάλι να περιμένουν περισσότερη ώρα με το σύστημά τους ανοιχτό για να κατέβει το παιχνίδι.

Τέλος, η απόφαση αυτή σημαίνει πως αν κάποια στιγμή οι online υπηρεσίες των κονσολών σταματήσουν να λειτουργούν, το παιχνίδι θα σταματήσει αυτόματα να είναι προσβάσιμο εξ ολοκλήρου, αφού τα retail αντίτυπά του δεν περιλαμβάνουν όλα τα αρχεία του παιχνιδιού. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό καθιστά το Avatar: Frontiers of Pandora εν μέρει digital only κυκλοφορία.

Tags: