Επίσημο: Η Capcom θα φέρει κι άλλα Resident Evil remakes

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των προηγούμενων τριών τίτλων
01 Δεκεμβρίου 2023 16:55
Επίσημο: Η Capcom θα φέρει κι άλλα Resident Evil remakes

Μετά την επιτυχία των Resident Evil 2, Resident Evil 3 και Resident Evil 4, η Capcom σκοπεύει να φέρει και άλλα remakes από το δημοφιλές της franchise. Ναι, αν νομίζατε ότι η ιαπωνική εταιρία θα σταματούσε εδώ, τότε να σας πούμε ότι θα συνεχίσει να φέρνει τα παλιά της παιχνίδια πιο εκσυγχρονισμένα για το νέο κοινό.

Αυτά δήλωσε ο director του remake του Resident Evil 4, Yasuhiro Anpo, μέσα από το PlayStation partner awards που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία. Τα νέα έρχονται στη δημοσιότητα από το IGN Japan, με την Capcom να δηλώνει ότι θα ανακοινώσει μελλοντικά τα σχέδιά της.

Όταν ερωτήθηκε για επόμενα remakes, ο Anpo απάντησε τα εξής:

Ναι. Έχουμε κυκλοφορήσει τρία remake μέχρι στιγμής και όλα τα πήγαν πολύ καλά. Δεδομένου ότι επιτρέπουν σε ένα σύγχρονο κοινό να παίζει αυτά τα παιχνίδια, είναι κάτι που με χαροποιεί να τα κάνω ως κάποιος που αγαπά αυτά τα παλιά παιχνίδια. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Το τι παιχνίδι θα κάνουμε remake μετά, είναι κάτι που θα το ανακοινώσουμε στο μέλλον, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Capcom ετοιμάζεται για μία ακόμη κυκλοφορία όσον αφορά το Resident Evil, καθώς πριν από μερικές ώρες μάθαμε ότι η VR έκδοση του RE4 θα γίνει διαθέσιμη στο PSVR2 ως δωρεάν update στις 8 Δεκεμβρίου.

Η Capcom ετοιμάζει την επόμενη μηχανή γραφικών της για “next-gen” γραφικά!

Επίσης, πρόσφατα η εταιρία αποκάλυψε και τη νέα ανανεωμένη μηχανή γραφικών της. Η νέα ονομασία της μηχανής της είναι “REX Engine” και θα προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά της RE Engine, με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά δίνοντας περισσότερα assets στους developers να φτιάξουν πιο εντυπωσιακά παιχνίδια. Το πρώτο παιχνίδι που θα περιέχει κάποιες από τις νέες τεχνολογίες στη μηχανή γραφικών του -αλλά όχι την ίδια την REX Engine- θα είναι το Dragon’s Dogma 2.

Εάν η Capcom θα φέρει το Resident Evil 5 remake ή το Resident Evil: Code Veronica, μένει λοιπόν να το δούμε στο μέλλον.