Η Ubisoft πειραματίζεται με full-screen pop-up διαφημίσεις στο Assassin’s Creed

Όσο ο παίκτης κάνει pause
24 Νοεμβρίου 2023 17:04
Η Ubisoft πειραματίζεται με full-screen pop-up διαφημίσεις στο Assassin’s Creed

Πρώτο θέμα συζήτησης έγινε τις τελευταίες ώρες στα social media μια νέα πρακτική που φάνηκε -τουλάχιστον προς στιγμήν- να δοκιμάζει η Ubisoft στα παιχνίδια της. Ειδικότερα, εν όψει του Black Friday, ο γαλλικός κολοσσός έβαλε pop-up διαφημίσεις εντός των τίτλων της.

Όπως αποκάλυψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο χρήστης ‘@Fab_XS_’, καθώς έπαιζε Assassin's Creed Odyssey παρατήρησε ότι πατώντας Pause, δηλαδή το κουμπί για να μπει στο μενού, εμφανιζόταν σε ολόκληρη την οθόνη ένα προωθητικό banner! Σα να μην έφτανε αυτό, η διαφήμιση που προωθούσε την έκπτωση του Assassin’s Creed Mirage δεν μπορούσε να προσπεραστεί για μερικά δευτερόλεπτα!

Προφανώς η απόφαση της Ubisoft ξεκίνησε να συζητιέται έντονα στα social media, αφού σε αντίθεση για παράδειγμα με τα mobile παιχνίδια ή το διαδίκτυο που πολλοί εύκολα αγνοούν τις διαφημίσεις αφού η πρόσβαση είναι δωρεάν, το Assassin's Creed Odyssey είναι AAA παιχνίδι που πωλούνταν σε full price.

Θέλοντας να βάλει τέλος στο θέμα όσο πιο άμεσα γίνεται, η Ubisoft έσπευσε να τονίσει πως ήταν «τεχνικό πρόβλημα». Συγκεκριμένα, μιλώντας στο The Verge, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Ενημερωθήκαμε ότι ορισμένοι παίκτες αντίκρισαν pop-up διαφημίσεις ενώ έπαιζαν χθες ορισμένους Assassin's Creed τίτλους. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός τεχνικού προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίσαμε αμέσως μόλις μάθαμε για το πρόβλημα.

Δείτε βίντεο με την pop-up διαφήμιση που εμφανιζόταν με το άνοιγμα του χάρτη ή όταν ο παίκτης έκανε pause: