Η Konami επιστρέφει στο AAA development – Ίδρυσε νέο Silent Hill στούντιο

Η επιστροφή του franchise ήταν μόνο η αρχή
11 Νοεμβρίου 2023 22:01
Η Konami επιστρέφει στο AAA development – Ίδρυσε νέο Silent Hill στούντιο

Η σειρά Silent Hill βρισκόταν στον πάγο εδώ και περίπου μια δεκαετία. Οι τελευταίες κυκλοφορίες του franchise ήταν η τριάδα των Silent Hill: Downpour, Silent Hill HD Collection και Silent Hill: Book of Memories το 2012. Έπειτα, η σειρά υποτίθεται πως θα περνούσε στα χέρια του θρυλικού και λατρεμένου σχεδιαστή Hideo Kojima, ο οποίος έκανε tease το project του μέσα από το P.T., ένα σύντομο demo που με τον τρόπο του άλλαξε το horror είδος. Εν τέλει, το Silent Hills των Kojima και Guillermo del Toro ακυρώθηκε το 2015, με μια μεγάλη δημόσια κόντρα να ακολουθεί μεταξύ του δημιουργού και της Konami.

Από τότε, η Konami πρακτικά εγκατέλειψε το AAA development, κυκλοφορώντας μόνο νέους ποδοσφαιρικούς τίτλους. Ωστόσο και το κάποτε λατρεμένο Pro Evolution Soccer, πέρασε σκαμπανεβάσματα με την αρχή της νέας του eFootball εποχής να έρχεται με πολλά προβλήματα. Πολλοί πίστευαν πως η εταιρία είχε αφήσει για πάντα πίσω της το game development λοιπόν, αφού παρόλο που είχε στρέψει την προσοχή της σε άλλες βιομηχανίες, όπως ο τζόγος, τα έσοδα της παρέμεναν υψηλά.

Τελικά, η Konami φαίνεται πως έβαλε ως στόχο να επιστρέψει για τα καλά. Πέρα από το Silent Hill Ascension, τέτοιο καιρό πέρυσι είχε ανακοινωθεί και το remake του θρυλικού Silent Hill 2, καθώς και τα Silent Hill: Townfall και Silent Hill f. Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια είναι μόνο η αρχή. Τώρα, η Konami ίδρυσε και μια εσωτερική ομάδα ανάπτυξης, την 'Silent Production Team', η οποία θα αναπτύξει «μεγάλης κλίμακας projects» που θα κυκλοφορήσουν σε πολλαπλές πλατφόρμες. Μάλιστα, η Konami ξεκίνησε ήδη να αναζητά developers για τη νέα αυτή -ας πούμε- Team Silent.

Για την ιστορία, η Konami έχει ενορχηστρώσει και την επιστροφή της σειράς Metal Gear, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 πριν μερικές εβδομάδες, την ώρα που στον ορίζοντα βρίσκεται και το Metal Gear Solid Δ: Snake Eater.