Η Epic παραδέχεται ότι το Epic Games Store δεν έχει βγάλει κέρδος ακόμα

Αναγκάστηκε να το παραδεχτεί στις αίθουσες των δικαστηρίων
07 Νοεμβρίου 2023 20:42
Η Epic παραδέχεται ότι το Epic Games Store δεν έχει βγάλει κέρδος ακόμα

Πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του και το Epic Games Store δεν έχει βγάλει κανένα κέρδος για την εταιρία. Την παραδοχή αυτή έκανε η ίδια η Epic Games μέσω του αφεντικού της, Steve Alisson κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Verge, το κορυφαίο στέλεχος της Epic Games αποκάλυψε εν μέσω της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Epic και Google, πως το αντίπαλο δέος του Steam δεν είναι κερδοφόρο. Η εταιρία εστιάζει ακόμη στην "ανάπτυξή του" όπως είπε, ενώ σε mails τα οποία δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας, η Epic ήλπιζε ότι τόσο καιρό μετά θα είχε αποκτήσει το μισό μερίδιο όλων των εσόδων των PC Games

Αυτή τη στιγμή το ψηφιακό κατάστημα της Epic χωρίζει τα έσοδα μεταξύ publisher και developer σε 88/12% υπέρ των δεύτερων, κάτι για το οποίο καυχιέται ακόμα έναντι των ανταγωνιστών της. Για παράδειγμα η Valve λαμβάνει το 30% των εσόδων κάθε παιχνιδιού που φιλοξενείται στο Steam. 

Από τότε η Epic Games έχει ρίξει με τη σέσουλα χρήματα για να εξασφαλίσει διάφορες αποκλειστικότητες στο PC για το ψηφιακό της κατάστημα, με μια από τις πιο πρόσφατες να είναι αυτή του Alan Wake 2, ενώ κάθε εβδομάδα χαρίζει από ένα ή δύο δωρεάν παιχνίδια στους χρήστες του καταστήματος.