Θα έρθει το World of Warcraft επιτέλους στις κονσόλες; - «Πλέον είμαστε Microsoft»

Νέες ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τη Blizzard
05 Νοεμβρίου 2023 23:57
Θα έρθει το World of Warcraft επιτέλους στις κονσόλες; - «Πλέον είμαστε Microsoft»

Μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις που πραγματοποίησε η Blizzard στο πλαίσιο της φετινής BlizzCon 2023 ήταν το νέο The War Within πακέτο επέκτασης, το οποίο μαζί με άλλα δυο expansions που ανακοινώθηκαν συγχρόνως, θα αποτελεί το Worldsoul Saga. Πέρα από τα expansions όμως, υπάρχει ένα θέμα που εξακολουθεί ακόμη και τόσα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του MMO να απασχολεί την κοινότητα. Θα έρθει το παιχνίδι στις κονσόλες;

Ακριβώς αυτό το ερώτημα έθεσε το GamesRadar στην Holly Longdale, vice president και executive producer του World of Warcraft, αφού πλέον τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Πλέον οι νέες κονσόλες, όπως το Xbox Series X και το PS5 έχουν τη δύναμη και τον αποθηκευτικό χώρο για να τρέξουν το παιχνίδι, ενώ η Blizzard αποτελεί πλέον στούντιο του Xbox. Ενδέχεται, λοιπόν, το όνειρο να γίνει πραγματικότητα;

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα ή πολυπλοκότητες που θα εμπόδιζαν το World of Warcraft να έρθει στις κονσόλες, η Longdale τόνισε πως δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι ισχύει κάτι τέτοιο. "Λοιπόν, εξαρτάται από το ποιον ρωτάτε. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Νομίζω ότι είμαστε αρκετά καλά τοποθετημένοι και μάλιστα συζητάμε σχετικά με αυτό".

Στη συνέχεια μάλιστα, το υψηλόβαθμο στέλεχος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Blizzard ανήκει πλέον στη Microsoft, λέγοντας:

Είναι ένα περίπλοκο ερώτημα. Και όσον αφορά την προηγούμενη επισήμανσή σας, για το κοινό των κονσολών, η προσβασιμότητα είναι πιθανό να είναι διαφορετική.

Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στο Worldsoul Saga. Αλλά αν προκύψει αυτό το θέμα, τότε θα επανεξετάσουμε τα πράγματα. Ωστόσο, σίγουρα έχουμε αρκετά πράγματα για να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή.

Έχουμε αυτά τα τρία expansions και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι γι' αυτά. Αλλά, ναι, φυσικά. Θα ήταν πολύ ανειλικρινές να πούμε ότι δεν συζητάμε σχετικά με αυτό το θέμα, όπως... φυσικά και κάνουμε. Εξάλλου, πλέον είμαστε Microsoft.

Κλείνοντας, η Longdale τόνισε ότι οι ομάδες του Warcraft είχαν μόνο περιορισμένες αλληλεπιδράσεις με τα Xbox Game Studios μέσα στις εβδομάδες που ακολούθησαν από την οριστικοποίηση της εξαγοράς στις 13 Οκτωβρίου. Επομένως, ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις και για άλλα σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το World of Warcraft, όπως για παράδειγμα αν θα προστεθεί η συνδρομή του στο PC Game Passs.

Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιο θα είναι το μέλλον του λατρεμένου MMO, τώρα που η Blizzard ανήκει στο Xbox.