Το Fortnite έγραψε ξανά ιστορία έξι χρόνια μετά με εξωπραγματικό ρεκόρ παικτών

Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο
05 Νοεμβρίου 2023 22:49
Το Fortnite έγραψε ξανά ιστορία έξι χρόνια μετά με εξωπραγματικό ρεκόρ παικτών

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του αρχικού χάρτη του Fortnite οδήγησε σε ένα άκρως εντυπωσιακό κατόρθωμα, με το παιχνίδι να καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ του, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τους έξι εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες!

Πρόκειται για έναν αριθμό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο μέγιστο των ταυτόχρονων παικτών που είχε το Fortnite κατά τη διάρκεια της ανάδειξής του ως πολιτιστικό φαινόμενο τα χρόνια της πανδημίας. Προφανώς για το μνημειώδες αυτό επίτευγμα ευθύνεται η νοσταλγική επιστροφή των παλαιών χαρτών του παιχνιδιού μέσα από την "Fortnite OG" σεζόν, όπου η Epic Games θα ταξιδεύει τους παίκτες στο παρελθόν, επαναφέροντας σταδιακά χαρακτηριστικά από παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού.

Η επανεμφάνιση του αρχικού χάρτη από την Epic Games συζητιόταν εδώ και μέρες στα social media, βοηθώντας μέχρι και streamers που έγιναν γνωστοί μέσα από το Fortnite να αγγίξουν ξανά τεράστια νούμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ninja, με το OG livestream του να ξεπερνά τους 100 χιλιάδες ταυτόχρονους θεατές. Συνολικά, ο αριθμός των παικτών που επέστρεψαν είναι σοκαριστικός, αφού το παιχνίδι κατέγραψε σε μια μόλις ημέρα 44.7 εκατομμύρια μοναδικούς παίκτες και 102 εκατομμύρια gaming ώρες.

Η τεράστια επιτυχία του "Fortnite OG" υπογραμμίζει λοιπόν για άλλη μια φορά πόσο ισχυρό χαρτί είναι η νοσταλγία, με την Epic Games να καταφέρνει με τον τρόπο της να κάνει ξανά το Battle Royale της το πρώτο θέμα συζήτησης.