PlayStation: Επίσημα εκτός μετά από 30 χρόνια η επικεφαλής των παραγωγών του

Η Sony επιβεβαίωσε τη φήμη
28 Οκτωβρίου 2023 00:38
PlayStation: Επίσημα εκτός μετά από 30 χρόνια η επικεφαλής των παραγωγών του

Οι ανακατατάξεις και οι αλλαγές συνεχίζονται στο PlayStation, με την εταιρία να επιβεβαιώνει την αποχώρηση ενός πολύ σημαντικού υψηλόβαθμου στελέχους του, μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησης του επικεφαλής του τμήματος, Jim Ryan.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την έντονη συζήτηση στα social media τις τελευταίες εβδομάδες, η Sony αποκάλυψε στο μέσο Axios πως η Connie Booth αποχώρησε από το PlayStation, έπειτα από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες στην εταιρία. Η Connie είχε το ρόλο της επικεφαλής των εσωτερικών παραγωγών του PlayStation (head of internal game production). Το εντυπωσιακό βιογραφικό της να περιλαμβάνει θρυλικά παιχνίδια, όπως το Crash Bandicoot του 1996, στο οποίο ήταν producer, τα Syphon Filter, διάφορα Ratchet & Clank, τα Sly, Jak, inFAMOUS, Uncharted, The Last of Us, Marvel Spider-Man, Death Stranding, Ghost of Tsushima, κ.α.

Μάλιστα, η Connie εισήχθη στο Hall of Fame της Ακαδημίας Διαδραστικών Τεχνών και Επιστημών το 2020, όταν και χαρακτηρίστηκε ως "αναπόσπαστο κομμάτι" στην ανάπτυξη πολλών από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια στην ιστορία του PlayStation.

Μιλώντας στο gaming μέσο Axios, η Sony επιβεβαίωσε την αποχώρησή της που συζητιόταν εδώ και κάποιες μέρες στα social media, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις, τονίζοντας απλώς:

"Η Booth βοήθησε στην επιτυχία που γνωρίζουν σήμερα τα PlayStation Studios και το πάθος της για την προώθηση ενός περιβάλλοντος όπου το δημιουργικό όραμα μιας ομάδας θα μπορούσε να ανθίσει πλήρως, αφήνοντας θετικό αντίκτυπο σε πολλούς game developers.

Είμαστε ευγνώμονες για τις πάμπολλες συνεισφορές της Connie στην εταιρία και της ευχόμαστε τα καλύτερα στις μελλοντικές της προσπάθειες."

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα είχε έρθει αρχικά στα φώτα της δημοσιότητας από τον δημοφιλής πρώην developer του PlayStation, τον δημιουργό των God of War και Twisted Metal franchises, David Jaffe, πριν η Sony επιβεβαιώσει δημόσια πως πράγματι η Connie δεν εργάζεται πλέον για το PlayStation.

Στο σχετικό του βίντεο, ο Jaffe είχε υποστηρίξει πως η Connie δεν αποχώρησε απλά, αλλά πως απολύθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το The Last of Us Factions, διάφορα στούντιο του PlayStation εκδήλωσαν απογοήτευση με τη στροφή της εταιρίας στα παιχνίδια-υπηρεσίες (GAAS). Το υψηλόβαθμο στέλεχος κατηγορήθηκε για αυτή την ένταση και η Sony την απέλυσε, με την πλειοψηφία των ανθρώπων που δούλευαν για αυτή να αποχωρεί από την εταιρία επίσης.

Ο Jaffe ανέφερε παράλληλα πως όταν ο Shawn Layden απολύθηκε, τον είχαν συνοδεύσει εκτός του κτηρίου. Φυσικά, όλες αυτές οι πληροφορίες παραμένουν απλά φήμες, αφού το μόνο που ξέρουμε επίσημα είναι πως η Connie Booth δεν εργάζεται πλέον για το PlayStation.