Η Capcom ετοιμάζει την επόμενη μηχανή γραφικών της για “next-gen” γραφικά!

Επίσημες δηλώσεις
27 Οκτωβρίου 2023 13:45
Η Capcom ετοιμάζει την επόμενη μηχανή γραφικών της για “next-gen” γραφικά!

Η Capcom ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την επόμενη μηχανή γραφικών της, η οποία θα βρίσκεται στα επόμενα παιχνίδια της που θα προσφέρουν “next-gen” γραφικά και ποιότητα. Όπως δήλωσε η ιαπωνική εταιρία, πρόκειται για την ανανέωση της πασίγνωστης μηχανής “RE Engine”, η οποία έφερε πολλούς γνωστούς τίτλους, όπως είναι το Resident Evil Village και το πρόσφατο Resident Evil 4 remake.

Η νέα ονομασία της μηχανής της είναι “REX Engine” με τη φράση “Re Engine is the neXt generation” να φιγουράρει σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η εταιρία στο YouTube. Αναλυτικότερα, η νέα μηχανή γραφικών αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης που προοριζόταν για τους developers, έτσι ώστε να δουν το μέλλον της RE Engine.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει, η REX Engine θα προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά της RE Engine και πρόκειται να προσθέσει νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά δίνοντας περισσότερα assets στους developers να φτιάξουν κάτι πιο εντυπωσιακό. Το πρώτο παιχνίδι που θα περιέχει κάποιες από τις νέες τεχνολογίες στη μηχανή γραφικών του -αλλά όχι την ίδια την REX Engine- θα είναι το Dragon’s Dogma II, ενώ υπάρχουν και φήμες σύμφωνα με το IGN που αναφέρουν ότι έρχεται και ένα μεγάλο Monster Hunter παιχνίδι που θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Resident Evil 9 όταν και όπου έρθει αυτό, ίσως φτιαχτεί με την ολοκαίνουργια REX Engine, για να προσφέρει πιο εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και τεχνολογίες.

Ακολουθεί η παρουσίαση της Capcom.

Tags: