Το ARK: Survival Ascended κυκλοφορεί και τα πρώτα Unreal Engine 5 πλάνα εντυπωσιάζουν!

Πρώτη γεύση από το remake του λατρεμένου survival τίτλου
26 Οκτωβρίου 2023 13:32
Το ARK: Survival Ascended κυκλοφορεί και τα πρώτα Unreal Engine 5 πλάνα εντυπωσιάζουν!

Συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τη Microsoft, η ομάδα ανάπτυξης Studio Wildcard δανείστηκε λίγο χρόνο από το Partner Preview σόου του Xbox που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τα πρώτα gameplay πλάνα του άκρως αναμενόμενου ARK: Survival Ascended, το οποίο κυκλοφόρησε συγχρόνως στα ψηφιακά καταστήματα.

Το ARK: Survival Ascended είναι ένα ολοκληρωτικό remake του αρχικού Ark: Survival Evolved και όχι το Ark II που επίσης βρίσκεται στον ορίζοντα. Η βασική διαφορά σε σχέση με τον αρχικό τίτλο που είχε καταφθάσει πριν 8 χρόνια είναι η μηχανή γραφικών. Ενώ το Survival Evolved ήταν φτιαγμένο στην Unreal Engine 4, τώρα το στούντιο έκανε τη μετάβαση στην υπερσύγχρονη Unreal Engine 5, με το άλμα στα γραφικά να είναι αξιοσημείωτο.

Κατά την κυκλοφορία του, το Ark: Survival Ascended θα περιλαμβάνει το βασικό παιχνίδι, μια remastered έκδοση του Scorched Earth DLC και τη δυνατότητα να παίξετε το Ark battle royale mode. Το 2024, το Survival Ascended θα λάβει περισσότερες επεκτάσεις, με τα Aberration, Extinction, Genesis Part 1 και Genesis Part 2 ως προετοιμασία για την άφιξη του Ark 2.

Η επίσημη περιγραφή του παιχνιδιού αναφέρει:

Κάντε respawn σε μια νέα εμπειρία επιβίωσης με δεινοσαύρους πέρα από τα πιο τρελά σας όνειρα... καθώς το ARK σχεδιάστηκε εκ νέου χρησιμοποιώντας την επόμενη γενιά της τεχνολογίας των videogames, με την Unreal Engine 5!

Ξυπνάτε σε ένα μυστηριώδες νησί, με τις αισθήσεις σας να κατακλύζονται από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου και τα λαμπερά χρώματα που αναπηδούν από κάθε επιφάνεια γύρω σας, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά ενός καταπράσινου νησιού χτυπούν τα γυμνά σας πόδια. Ένας βαθύς βρυχηθμός αντηχεί από την ομιχλώδη ζούγκλα, σας τραντάζει και σηκώνεστε όρθιοι - όχι φοβισμένοι, αλλά γοητευμένοι. Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια φυλή, να εξημερώσετε και να αναπαράγετε εκατοντάδες είδη δεινοσαύρων και άλλων αρχέγονων πλασμάτων, να εξερευνήσετε, να κατασκευάσετε, να χτίσετε και να πολεμήσετε για να φτάσετε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας; Ο νέος σας κόσμος σας περιμένει... περάστε μέσα από τον καθρέφτη και γίνετε μέλη του!

Το Ark: Survival Ascended κυκλοφορεί σε Early Access μορφή για PCs από σήμερα, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα καταφθάσει και στα Xbox Series X και Xbox Series S.

Ακολουθεί το εν λόγω trailer: