Alan Wake II: Το launch trailer είναι σκέτη φρίκη και ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση!

Προ των πυλών η κυκλοφορία του
25 Οκτωβρίου 2023 23:18
Alan Wake II: Το launch trailer είναι σκέτη φρίκη και ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση!

Και επίσημα έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Alan Wake II. Μετά από 13 χρόνια αναμονής με πολλά σκαμπανεβάσματα, η Remedy σε συνεργασία με την Epic Games αυτή τη φορά, έρχεται επιτέλους να συνεχίσει τη σκοτεινή ιστορία του συγγραφέα που ξεκίνησε στη γενιά του Xbox 360.

Θέλοντας, λοιπόν, να προετοιμάσει το έδαφος, η φιλανδική ομάδα ανάπτυξης έδωσε τώρα στα φώτα της δημοσιότητας το launch trailer του τίτλου, στο πλαίσιο του νέου Xbox Partner Preview σόου. Μέσα από αυτό παίρνουμε μια γεύση από την horror περιπέτεια, με αρκετά πλάνα από cutscenes, αλλά και από διάφορα gameplay στιγμιότυπα.

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Η σύντομη περιγραφή; Τελετουργικοί φόνοι πραγματοποιούνται σε μια μικρή πόλη από μια αίρεση. Ένας πράκτορας του FBI αναζητά απαντήσεις και ένας συγγραφέας αναζητά διέξοδο από τον εφιάλτη που γράφει. Ποιος είναι το θύμα και ποιος το τέρας;

Το campaign της Saga Anderson, της FBI πράκτορα, είναι εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela, ενώ η νεότερη προσθήκη αυτή της Janina Gavankar (Star Wars: Battlefront II, The Morning Show, Borderlands), θα υποδύεται την Agent του FBC, Kiran Estevez.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.