Τέλος το αποκλειστικό Call of Duty περιεχόμενο για το PlayStation – Νέες δηλώσεις Microsoft

Ξεκαθαρίζει το τοπίο μετά την μεγάλη εξαγορά
18 Οκτωβρίου 2023 15:19
Τέλος το αποκλειστικό Call of Duty περιεχόμενο για το PlayStation – Νέες δηλώσεις Microsoft

Με την εξαγορά της Activision Blizzard να έχει πλέον ολοκληρωθεί, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια γεμάτα σκαμπανεβάσματα και μάχης με τις ρυθμιστικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, η Microsoft έκανε τώρα μερικές πρώτες διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, συμμετείχε στο νεότερο επεισόδιο του επίσημου εβδομαδιαίου Xbox podcast, οπού απάντησε σε διάφορες σημαντικές ερωτήσεις σχετικές με την εξαγορά. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως το αποκλειστικό Call of Duty περιεχόμενο για το PlayStation θα σταματήσει. Από εδώ και στο εξής, όπως επιβάλουν και τα διάφορα συμβόλαια που έχει υπογράψει η εταιρία, θα υπάρχει «100% ισότητα» για όλα τα modes, τα skins και το περιεχόμενο των Call of Duty γενικότερα. Ομοίως, θα σταματήσουν και οι χρονικές αποκλειστικότητες, όπως για παράδειγμα συνέβη με την πρόσφατη beta του επερχόμενου Call of Duty Modern Warfare που την πρώτη εβδομάδα ήταν αποκλειστική στο PS5.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Spencer, η μόνη διαφορά που ενδέχεται να υπάρξει στο μέλλον είναι η ανάλυση ή το framerate και αυτό εξαιτίας των διαφορετικών προδιαγραφών των κονσολών. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Παίκτες στο PlayStation και παίκτες στις Nintendo κονσόλες στο μέλλον, θέλω να νιώθετε 100% μέρος της κοινότητας. Δε θέλω να νιώθετε ότι υπάρχει περιεχόμενο που χάνετε ή skins που χάνετε ή timing που χάνετε. Δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος μας είναι 100% ισότητα σε όλες τις πλατφόρμες -όσο μπορούμε-, για τις κυκλοφορίες και το περιεχόμενο.

Και να διευκρινίσω ότι λέω «όσο μπορούμε» στο θέμα της ισότητας, επειδή προφανώς κάποιες πλατφόρμες έχουν διαφορές με την ανάλυση και το framerate ανάλογα την απόδοσή τους, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προσπαθήσουμε με κάποιον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το Call of Duty για να σας κάνουμε να αγοράσετε μια Xbox κονσόλα. Θέλω η κοινότητα του Call of Duty να νιώθει πως υποστηρίζεται σε όλες τις πλατφόρμες.

Στο παρελθόν το Xbox ήταν στην αντίθετη πλευρά με το timing και τα skins. Ακόμη και αυτή η beta δεν κυκλοφόρησε στο Xbox την πρώτη εβδομάδα. Δε νομίζω πως αυτό βοηθά την κοινότητα, ούτε βοηθά το παιχνίδι. Επομένως, αν είστε PlayStation παίκτης, Nintendo παίκτης, PC παίκτης ή Xbox παίκτης θέλω να νιώθετε 100% μέρος της Call of Duty κοινότητας.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί και σε βίντεο μορφή παρακάτω, ενώ στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε και ολόκληρο το σχετικό podcast για ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft για την Activision.