“Ψήνεται“ η αναβίωση των Guitar Hero από την Activision

O Bobby Kotick κάνει tease για την επιστροφή του λατρεμένου μουσικού παιχνιδιού
11 Οκτωβρίου 2023 16:46
“Ψήνεται“ η αναβίωση των Guitar Hero από την Activision

Η σειρά παιχνιδιών Guitar Hero μπορεί να μεσουράνησε στην εποχή των PS2/Xbox και Xbox 360/PS3/Wii αλλά έχουμε να δούμε ένα νέο παιχνίδι εδώ και μια δεκαετία σχεδόν. Ναι, πέρασαν 8 χρόνια συγκεκριμένα από το Guitar Hero Live, το τελευταίο παιχνίδι του μουσικού franchise της Activision που αποδοχή του δεν ήταν καθόλου καλή από το κοινό. 

Μέσα από το ρεπορτάζ του Windows Central γίνεται λόγος πως το αφεντικό της Activision, Bobby Kotick, αναφέρθηκε στην "αναβίωση" του Guitar Hero σε ένα meeting όλων των εργαζομένων της εταιρίας, το οποίο για κάποιον άγνωστο λόγο διεύθυνε ο παρουσιαστής James Corden. 

"Η αναβίωση του Guitar Hero και άλλων τέτοιων πραγμάτων δε θα ήταν πιθανή χωρίς όλους αυτούς τους διαφορετικούς πόρους" είπε ο Kotick, αναφερόμενος στο πώς η Activision θα μπορεί να εκμεταλλευτεί πόρους της Microsoft -τώρα που το deal πρακτικά θα κλειδώσει- όπως την ΑΙ και το machine learning, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο Guitar Hero θα ενσωματώνει τέτοια χαρακτηριστικά.

"Δεν έχουμε κυκλοφορήσει κάποιο Guitar Hero εδώ και πάρα πολύ καιρό και νομίζω ότι με την ΑΙ και κάποιες νέες τεχνολογίες που θα εφαρμόσουμε, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο και ελκυστικό Guitar Hero. Βέβαια, ξέρετε ότι δεν μπορούμε να σας πούμε παραπάνω για τα projects που δουλεύουμε αλλά έχουμε πολλά νέα παιχνίδια στα σκαριά, τα οποία απαιτούν παραπάνω χρόνο για να δαμάσουμε αυτές τις νέες τεχνολογίες", είπε σε συνέντευξή του στο Variety ο Kotick.