PlayStation 5: Το νέο slim μοντέλο είναι γεγονός με modular σχεδιασμό και μεγαλύτερο δίσκο!

Τιμή στην Ελλάδα, ημερομηνία, κ.α.
10 Οκτωβρίου 2023 19:46
PlayStation 5: Το νέο slim μοντέλο είναι γεγονός με modular σχεδιασμό και μεγαλύτερο δίσκο!

Οι φήμες που σας μεταφέρουμε τους τελευταίους μήνες μόλις επιβεβαιώθηκαν. Η Sony μόλις ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκαίνουργα έκδοση του PlayStation που έρχεται με μικρότερο σχεδιασμό, μεγαλύτερο δίσκο και μια νέα πολύ σημαντική δυνατότητα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο μοντέλο δεν ονομάζεται Slim, αλλά απλώς PS5. Η επεξεργαστική ισχύς της κονσόλας θα είναι ολόιδια, χωρίς διαφορές στα γραφικά και τα συμβατά παιχνίδια. Δεν πρόκειται για Pro μοντέλο με αναβαθμισμένες τεχνικές προδιαγραφές, αλλά για το νέο κανονικό PS5 που από εδώ και πέρα θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, μόλις εξαντληθεί το στοκ του αρχικού μοντέλου. Όσον αφορά το μέγεθος, ο συνολικός όγκος της κονσόλας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 30%, με το βάρος να είναι έως και 25% μικρότερο.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του φρεσκαρισμένου αυτού PS5 είναι πως το μέσο ανάγνωσης δίσκων είναι αποσπασμένο. Συγκεκριμένα, τα πλαϊνά καλύμματα που πλέον είναι χωρισμένα στα δύο, και πάλι μπορούν με μια κίνηση να ξεμπουκωθούν. Καθ’ αυτό τον τρόπο οι κάτοχοι της νέας PS5 Digital Edition μπορούν να αναβαθμίσουν την κονσόλα τους με Ultra HD Blu-ray disc drive. Το πρόσθετο μέσο ανάγνωσης δίσκων για τους κατόχους του νέου Digital Editon PS5 θα κοστίζει €119.99 στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές, αφού πλέον ο SSD του νέου PS5 θα είναι χωρητικότητας 1TB, ενώ στο μπροστά μέρος υπάρχουν πλέον δύο USB-C. Η διάθεση του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, με το ντεμπούτο να γίνεται σταδιακά παγκοσμίως.

Τέλος, στην αγορά θα έρθει και ένα νέο σταντ για όλα τα PS5 μοντέλα, το οποίο θα πωλείται έναντι €29.99, με κυκλικό, glossy σχεδιασμό.

Οι τιμές των νέων slim PS5 μοντέλων στην Ευρώπη:

PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – € 549.99

PS5 Digital Edition – € 449.99