Αγάλματα Clickers από το The Last of Us φτιαγμένα από...ψωμί - Viral ο φούρνος που τα έφτιαξε (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο των social media
10 Οκτωβρίου 2023 01:53
Αγάλματα Clickers από το The Last of Us φτιαγμένα από...ψωμί - Viral ο φούρνος που τα έφτιαξε (ΦΩΤΟ)

Ένας φούρνος στo Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ είχε την φαεινή ιδέα να φτιάξει αγάλματα και προτομές των Clickers του The Last of us από...ψωμί! Το ρεπορτάζ του Eater San Fransisco ανακάλυψε τις φοβερές δημιουργίες του "One House Bakery" όπως ονομάζεται ο φούρνος που έφτιαξαν με δική τους πρωτοβουλία οι ιδιοκτήτες της, Catherine και Hannalee Pervan, με σκοπό να διαγωνιστούν σε έναν τοπικό διαγωνισμό. 

Το έναυσμα και την ιδέα πήραν η μητέρα και κόρη Κάθριν και Χάναλι όταν παρακολούθησαν την τηλεοπτική σειρά The Last of Us του HBO, που τις καθήλωσε όπως και εκατομμύρια ακόμη τηλεθεατές παγκοσμίως. 

Τον Clicker από ψωμί που κοσμεί τον φούρνο τους τον ονόμασαν χιουμοριστικά FunGus (από τη λέξη "fungus" σ.σ. μύκητας) και είναι life-sized, δηλαδή έχει το κανονικό ύψος όπως θα είχε και στην πραγματικότητα. Χρειάστηκαν πάνω από 400 ώρες για το άκρως εντυπωσιακό άγαλμα του Clicker αλλά και τον μολυσμένο από cordyceps τοίχο με τον Clicker -μια εικόνα σήμα κατατεθέν της σειράς του HBO. Πως φτιάχτηκαν όμως; Οι Cordyceps έγιναν τυλίγοντας ζύμη γύρω από μπαλόνια και μετά τα έσκαγαν. "Όταν το μπαλόνι που σκάει αφαιρείται, αφήνει πίσω του αυτά τα πραγματικά παράξενα σχήματα που μοιάζουν με λοβό και τα οποία μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε", ανέφεραν οι Pervans σε σχετική δήλωση. 

Πράγματι το τελικό αποτέλεσμα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει σαν ένας πραγματικός clicker ή έστω ένα ομοίωμά του και αν μη τι άλλο έγιναν viral, κάνοντας το γύρο των social media. 

Δείτε φωτογραφίες από τις viral δημιουργίες τους: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One House Bakery (@onehousebakery)

To ταλαντούχο δίδυμο αρτοποιών έχει μεγαλουργήσει και στο παρελθόν με Star Wars επιρροές όπως κουλουράκια Mandalorian και Han Solo, αλλά και ντόνατ με τον Grogu/Baby Yoda.