Assassin's Creed Mirage: Οι παίκτες ενοχλούνται από ένα χαρακτηριστικό του

Και βρήκαν έμμεσα τρόπο να το λύσουν
09 Οκτωβρίου 2023 22:45
Assassin's Creed Mirage: Οι παίκτες ενοχλούνται από ένα χαρακτηριστικό του

Η επιστροφή στις ρίζες που υπόσχεται το Assassin's Creed Mirage, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες έχει προσελκύσει τους ενδιαφερόμενους αλλά ένα χαρακτηριστικό του φαίνεται πως έχει εκνευρίσει σε ενοχλητικό βαθμό την κοινότητά του. 

Ο λόγος για το "chromatic aberration" το όποιο υπάρχει στο "Mirage" και είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο παιχνίδι, μόνο που το εκνευριστικό του πράγματος είναι πως δεν υπάρχει καμία επιλογή ούτε για να απενεργοποιηθεί, ούτε και για να μειωθεί η έντασή του. Σε σημεία μάλιστα γίνεται πολύ έντονο σε βαθμό που κάποιοι παίκτες της κοινότητας δηλώνουν στο Reddit ότι τους προκαλεί ζαλάδα και τους αποσπά την προσοχή. 

Τόσο στο Reddit όσο και σε διάφορα Discords, οι fans του έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για το εφέ αυτό. Για όσους δε γνωρίζουν το "chromatic aberration" ή "χρωματική διαστρέβλωση" είναι ένα εφέ που προκαλεί θόλωση στις άκρες των αντικειμένων και θέλει να προσομοιώσει την αντίστοιχη χρωματική διαστρέβλωση που υπάρχει και στον πραγματικό κόσμο. Αυτό είναι ένα φαινόμενο στην φωτογραφία, που συμβαίνει όταν το φως δεν μπορεί να εστιάσει σε ένα μόνο και τότε τα φυσικά χρώματα απλώνονται και γίνονται ορατά. 

Συνηθίζεται στα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια να προστίθεται καθώς προσομοιώνει περισσότερο μια κινηματογραφική και φωτογραφική χροιά στην απεικόνισή του (όπως κάνουν τα lens flare και το film grain). 

Αυτό ανάγκασε την κοινότητα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να το διορθώσει μόνη της. Για αυτό και υπάρχει ένα σχετικό mod στο Nexusmods που το απενεργοποιεί. Επίσης η εναλλακτική επιλογή είναι να τροποποιήσει κανείς το .exe αρχείο του παιχνιδιού και να αλλάξουν μια γραμμή κώδικα μέσω του Hex Editor. 

Τα παράπονα όμως είναι τόσα πολλά στο αντίστοιχο Reddit του AC Mirage, που η Ubisoft αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ανάγκη των παικτών για μια επιλογή ελέγχου του. Ωστόσο, η Ubisoft δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το πότε θα διορθωθεί το χαρακτηριστικό.