To Alan Wake 2 συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή του soundtrack του πρώτου Alan Wake

Μάθαμε τα κομμάτια που θα συνοδεύουν κάθε chapter του τίτλου
07 Οκτωβρίου 2023 10:51
To Alan Wake 2 συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή του soundtrack του πρώτου Alan Wake

H Remedy Entertainment ανακοίνωσε μέσα από τα social media της πως το Alan Wake 2 θα συνεχίσει μια πολύ επιτυχημένη συνταγή από το πρώτο Alan Wake όσον αφορά το soundtrack του. 

Βλέπετε, η Remedy δημιούργησε φοβερές στιγμές στο πρώτο Alan Wake χρησιμοποιώντας μουσικά κομμάτια που ταίριαζαν με την αφηγηματική του. Το "Space Oddity" του David Bowie αλλά και το "Young Men Dead" των The Black Angels είναι ανάμεσα στις κορυφαίες μουσικές στιγμές του τίτλου, που έπεφταν στο τέλος κάθε "επεισοδίου". Τώρα, στο Alan Wake 2 μπορεί να μην έχουμε επεισόδια αλλά chapters και το καθένα από αυτά θα είναι ντυμένο μουσικά με αυτόν τον τηλεοπτικό τρόπο, αφού κάθε κεφάλαιο θα έχει το δικό του ταιριαστό κομμάτι. 

Όπως και στον αρχικό τίτλο έτσι και εδώ τα κομμάτια θα είναι ένας συνδετικός κρίκος της πλοκής. Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο Sam Lake επιχείρησε να γράψει μερικά από αυτά ή τουλάχιστον να δώσει τη βάση στους καλλιτέχνες για τους στίχους, δίνοντάς τους μερικά ποιήματα και στιχάκια που είχε γράψει, ούτως ώστε να αποτελέσουν την αφετηρία τους.

Η Remedy και ο Sam Lake συνεργάστηκαν με τους καλύτερους καλλιτέχνες της Φινλανδίας για να ντύσουν μουσικά το Alan Wake 2 και έτσι γεννήθηκε το "Alan Wake 2: Chapter Songs", που είναι και το αντίστοιχο άλμπουμ με τα 7 κομμάτια. 

Μπορεί το άλμπουμ να κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου μαζί με το sequel, αλλά ήδη μπορείτε να ακούσετε το πρώτο κομμμάτι, "Follow You Into Dark - Rakel", στον player παρακάτω.  

  • “Dark, Twisted, and Cruel” – Paleface
  • “Follow You into the Dark” – Rakel
  • “Lost at Sea” – Jean Castel
  • “Night Springs” – Keira
  • “No One Left to Love” – Roos + Berg
  • “Superhero” – Mougleta
  • “Wide Awake” – Jaimes

Ακούστε το πρώτο κομμάτι του soundtrack του Alan Wake 2: 

Δείτε και ένα making of βίντεο: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alan Wake (@alanwakeofficial)

Λίγα λόγια για το Alan Wake 2

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.