Συνελήφθησαν πέντε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ubisoft

Για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης
05 Οκτωβρίου 2023 14:49
Συνελήφθησαν πέντε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ubisoft

Πέντε πρώην στελέχη της γιγαντιαίας publishing εταιρίας Ubisoft συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση από τις γαλλικές αρχές, μετά από αυστηρή έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο και αφορούσε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση εντός της εταιρίας. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της γαλλικής εφημερίδας Libération, τρεις από τις συλλήψεις έγιναν στις 3 Οκτωβρίου, ενώ τα υπόλοιπα δύο πρώην στελέχη συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα.

Δύο σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Serge Hascoët, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Ubisoft, και ο Tommy François, πρώην αντιπρόεδρος του editorial και του τμήματος δημιουργικών υπηρεσιών. Και οι δύο είχαν χωρίσει τους δρόμους τους με την Ubisoft το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω των κλιμακούμενων καταγγελιών για κακοποίηση και παρενόχληση εντός της εταιρίας.

Οι συλλήψεις αυτές έρχονται βέβαια στον απόηχο επίσημων καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν εν τέλει το καλοκαίρι του 2021 από το συνδικάτο Solidaires Informatique, σε συνεργασία με δύο θύματα. Η υπόθεση υπάγεται πλέον στη δικαιοδοσία της εισαγγελίας που εδρεύει στο Bobigny, ένα προάστιο του Παρισιού.

Σε συνομιλία της με τη Libération, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες, Maude Beckers, υπογράμμισε ότι το θέμα υπερβαίνει τα ατομικά παραπτώματα, ρίχνοντας φως σε "συστημική σεξουαλική βία".

Από την πλευρά της, η Ubisoft αρνήθηκε να κάνει κάποια συγκεκριμένη δήλωση, τονίζοντας στο GamesIndustry.biz:

"Η Ubisoft δεν έχει γνώση των όσων έχουν κοινοποιηθεί και επομένως δε μπορεί να σχολιάσει".

 

Tags: