Cyberpunk 2077: Προέκυψε πολύ σοβαρό πρόβλημα στην PS5 έκδοση με το 2.0 update

Καλύτερα να είστε προσεκτικοί μέχρι να έρθει λύση
30 Σεπτεμβρίου 2023 19:29
Cyberpunk 2077: Προέκυψε πολύ σοβαρό πρόβλημα στην PS5 έκδοση με το 2.0 update

Με την κυκλοφορία της τεράστιας 2.0 ενημέρωσης του Cyberpunk 2077 και του πακέτου επέκτασης Phantom Liberty που συνεχίζει την ιστορία, χιλιάδες παίκτες επέστρεψαν στη Night City για να βιώσουν όλες τις αλλαγές και το νέο περιεχόμενο που ετοίμασε η CD Projekt. Ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό θέμα ήρθε να αμαυρώσει την εμπειρία πολλών PlayStation παικτών, αφού υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για corrupted saves στο PS5.

Μετά την αναβάθμιση, το παιχνίδι μπορούσε να καταστρέψει τα saves των παικτών, κάτι που προφανώς μπορεί να προκαλέσει έντονο εκνευρισμό, ειδικά αν κάποιος έχει αφιερώσει πολλές ώρες και τώρα ήθελε να βιώσει το expansion με τον δουλεμένο χαρακτήρα του. Η CD Projekt αναγνώρισε σχεδόν αμέσως το πρόβλημα, τονίζοντας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ότι πρόκειται να το διορθωθεί με το επερχόμενο 2.01 patch.

Ειδικότερα, το changelog της επερχόμενης ενημέρωσης επισημαίνει: “Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των κατεστραμμένων saves στο PlayStation, αυξάνοντας το μέγιστο όριο μεγέθους των αρχείων αποθήκευσης. Σημείωση: αυτό δεν θα διορθώσει τα saves που είχαν ήδη καταστραφεί πριν από την ενημέρωση. Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, κρατήστε ένα λειτουργικό save (π.χ. αποθηκεύστε το ξανά ως χειροκίνητο save) μέχρι να έρθει η έκδοση 2.01".

Όλες οι αλλαγές του Patch 2.01 που θα κυκλοφορήσει σύντομα για το Cyberpunk 2077:

  • The distorted effect caused by selecting a specific dialogue option when talking to Johnny at the end of Automatic Love will no longer persist on the screen.
  • V will no longer die in The Heist by falling through the elevator when riding to the 42nd floor with low FPS.
  • Fixed an issue where the UI could show controller inputs when playing with keyboard and mouse.
  • Made it possible to properly switch to arms cyberware by cycling through weapons.
  • Gig: Breaking News will be properly triggered after approaching the quest area.
  • Vehicle radio volume will be adjusted so it’s not too quiet when compared to other sounds in the game.
  • Addressed the issue of corrupted saves on PlayStation by increasing the maximum save file size limit. Note: this won’t fix the saves corrupted before the update. If you’re experiencing the issue, keep a working save (e.g. resave it as manual save) till 2.01 arrives.
  • Performance improvements for both PC and consoles, especially in the Dogtown area.

Για την ιστορία, το πρόσφατο update 2.0 αλλάζει ριζικά το παιχνίδι, βελτιώνοντας ή μεταμορφώνοντας ολοκληρωτικά σχεδόν κάθε πτυχή του. Για παράδειγμα, φέρνει επανασχεδιασμένα skill trees και perks, επανασχεδιασμένο cyberware και ένα νέο capacity σύστημα, μάχες με οχήματα και καταδιώξεις με αυτοκίνητα, βελτιώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο combat και πολλά, πολλά άλλα.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε αναλυτικά όλες τις αλλαγές της, μπορείτε να βρείτε το επίσημο changelog πατώντας εδώ.