Η SEGA μόλις ακύρωσε το νέο παιχνίδι της Creative Assembly και άλλα projects!

Αναμένονται και απολύσεις developers
28 Σεπτεμβρίου 2023 14:21
Η SEGA μόλις ακύρωσε το νέο παιχνίδι της Creative Assembly και άλλα projects!

Σε μια αναπάντεχη κίνηση προέβη η SEGA, η οποία ακύρωσε ξαφνικά το Hyenas, ένα παιχνίδι στο οποίο δούλευε εδώ και πολλά χρόνια η Creative Assembly. Παραδόξως, ήταν ένα project που διαφήμιζε ενεργά η εταιρία μέχρι και τον προηγούμενα μήνα, αφού ο τίτλος διαθέσιμος για δοκιμή στην Gamescom 2023.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρίας επισημαίνει πως ο λόγος για την ακύρωση είναι η "χαμηλότερη κερδοφορία” των ευρωπαϊκών της στούντιο, κάτι που την οδήγησε να εξετάσει ξανά όλο το portfolio των υπό ανάπτυξη παιχνιδιών της. Μάλιστα, το Hyenas δεν είναι το μόνο παιχνίδι που ακύρωσε η SEGA, αφού επισημαίνεται ότι σταμάτησε και η ανάπτυξη άλλων τίτλων που δεν είχαν αποκαλυφθεί ακόμη δημόσια.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η επακόλουθη ενέργεια θα είναι η ακύρωση του Hyenas και ορισμένων μη ανακοινωθέντων υπό ανάπτυξη τίτλων ".

Μάλιστα, το βρετανικό μέσο Eurogamer τονίζει πως παράλληλα με την ακύρωση του Hyenas αναμένονται και απολύσεις στην ιστορική ομάδα ανάπτυξης Creative Assembly. Το κύμα αυτό αναμένεται να επηρεάσει θέσεις σε όλο το στούντιο, με τους υπαλλήλους να έχουν ήδη ενημερωθεί.

Για την ιστορία, το Hyenas είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2022 και ήταν ένα project στο οποίο η ομάδα δούλευε από το 2018.

Η Creative Assembly υποσχόταν έναν φιλόδοξο ανταγωνιστικό multiplayer τίτλο και μια φρέσκια εμπειρία στο FPS genre, επιτρέποντας στους παίκτες να απολαύσουν διάφορα δημιουργικά playstyles. Η επίσημη περιγραφή για τον κόσμο του παιχνιδιού τόνιζε χαρακτηριστικά:

Στο Hyenas ο κόσμος έχει σπάσει... κυριολεκτικά. Οι δισεκατομμυριούχοι έφτασαν επιτέλους στον Άρη, αφήνοντας τη Γη και τους φόρους τους πολύ μακριά. Ωστόσο, η τεχνολογία μηδενικής βαρύτητας που τροφοδότησε το ταξίδι τους έχει καταστρέψει τον πλανήτη μας, μετατρέποντάς τον σε μια παρασυρόμενη παραγκούπολη που ονομάζεται ‘Taint’. Το μόνο πράγμα για το οποίο νοιάζονται οι πλούσιοι είναι τα σπάνια εμπορεύματα ποπ κουλτούρας από τις ζωές που άφησαν πίσω, τα οποία λεηλατούν από τα ερείπια για να επιπλώσουν τις επαύλεις τους στον Άρη.