Νέα gameplay πλάνα από το Alan Wake 2 με survival horror σκηνικά σε 4K RTX (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή ματιά στην PC έκδοση του Alan Wake II
20 Σεπτεμβρίου 2023 19:00
Νέα gameplay πλάνα από το Alan Wake 2 με survival horror σκηνικά σε 4K RTX (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα εντυπωσιακά πλάνα δημοσιεύθηκαν από το Alan Wake 2 μέσα από το IGN που διαθέτει την αποκλειστική κάλυψη του τίτλου της Remedy. Στο νεότερο gameplay clip που μοιράστηκε παρουσιάζεται ένα κομμάτι με τον Alan Wake στο ζοφερό και εφιαλτικό Dark Place που έχει τη μορφή της Νέας Υόρκης. 

Εκεί όντας παγιδευμένος από το φινάλε του πρώτου παιχνιδιού βλέπει διάφορους εφιάλτες να παραμονεύουν στα σκοτεινά σοκάκια μόνο που συναντά ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο. Τον ντετέκτιβ Alex Casey, τον οποίο υποδύεται ο Sam Lake, creative director της Remedy, ενώ τη φωνή του χαρίζει ο James McCaffrey. 

Το εντυπωσιακό της παρουσίασης είναι ότι πρόκειται για πλάνα από την PC έκδοση με τα γραφικά...τερματισμένα σε 4Κ ανάλυση και ενεργοποιημένο το RTX της Nvidia. O Lake μάλιστα δίνει μερικές πληροφορίες για αυτή την παράξενη εμφάνιση του Casey στο Dark Place την ώρα που υπάρχει επίσης στην πραγματική διάσταση μαζί με την FBI Agent, Saga Anderson: "Αυτή η εκδοχή του Casey στο Dark Place, ο χαρακτήρας που ζωντανεύει από τα βιβλία του Wake, ο οποίος δεν είναι ακριβώς ο FBI πράκτορας Casey με την Saga, είναι πιο over-the-top σκληροτράχηλος και σίγουρα αντλεί από τις ίδιες εμπνεύσεις και την αγάπη μου για το νουάρ, όπως και ο Max Payne, συμπεριλαμβανομένου και του ντυσίματος που θυμίζει τον χαρακτήρα του Brad Pitt στη νεο-νουάρ ταινία, Se7en".

Δείτε τα νέα gameplay πλάνα σε 4K RTX

Λίγα λόγια για το Alan Wake II 

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.