Final Fantasy 7 Rebirth: Μάθαμε για πόσο καιρό θα είναι αποκλειστικό στο PS5

Ξεκαθαρίζει το τοπίο η Square Enix
15 Σεπτεμβρίου 2023 23:36
Final Fantasy 7 Rebirth: Μάθαμε για πόσο καιρό θα είναι αποκλειστικό στο PS5

Στο πλαίσιο του πρόσφατου State of Play σόου της Sony, η Square Enix παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο trailer για το Final Fantasy VII Rebirth, αποκαλύπτοντας συγχρόνως την ημερομηνία του, τη συλλεκτική του έκδοση, τη διάρκεια και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το gameplay του και άλλες πτυχές του.

Έτσι, μάθαμε πως το άκρως αναμενόμενο JRPG θα κυκλοφορήσει στις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Όπως συνέβη και με το πρώτο κεφάλαιο της remake τριλογίας, έτσι και τώρα έχουμε να κάνουμε με μια αποκλειστικότητα του PlayStation οικοσυστήματος. Ωστόσο, αυτή τη φορά η περίοδος της χρονικής αποκλειστικότητας θα είναι μικρότερη και έτσι οι κάτοχοι άλλων πλατφορμών θα χρειαστεί να περιμένουν λιγότερο για να βιώσουν τη συνέχεια της ιστορίας των Cloud και Sephiroth.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Final Fantasy VII Rebirth θα είναι αποκλειστικότητα του PS5 για τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει πως μετά τις 29 Μαΐου του 2024, η Square Enix θα είναι ελεύθερη να κυκλοφορήσει το παιχνίδι και σε άλλες πλατφόρμες. Βέβαια, το αν θα έρθει το παιχνίδι στο Xbox είναι αμφίβολο, αλλά τουλάχιστον οι PC παίκτες μάλλον θα το απολαύσουν εντός του 2024.

Για την ιστορία, το Final Fantasy VII Remake κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PS4 τον Απρίλιο του 2020. Ο τίτλος έφτασε περίπου ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2021, στο PS5, ενώ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κυκλοφόρησε ακόμη πιο μετά, στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021. Το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις Xbox κονσόλες, με το θέμα να θίγεται μάλιστα μέχρι και στα δικαστήρια, στο πλαίσιο της δίκης για την εξαγορά της Activision Blizzard.