Αποχωρεί ο director των Star Wars Jedi τίτλων από την EA και τη Respawn

Πρόκειται για έναν βετεράνο της Respawn
14 Σεπτεμβρίου 2023 21:46
Αποχωρεί ο director των Star Wars Jedi τίτλων από την EA και τη Respawn

Ένα από τα πιο σημαντικά και πολύπειρα στελέχη της Respawn Entertainment και της Electronic Arts, ο Stig Asmussen αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία που εισήλθε στις τάξεις της το 2014. 

Ο Asmussen είναι ένας βετεράνος της gaming βιομηχανίας με 25 χρόνια εμπειρίας, έχοντας εργαστεί στην πρώτη τριλογία του God of War για τη Sony Santa Monica Studio πριν μετακομίσει για τη Respawn Entertainment. Εκεί υπηρέτησε ως lead environment artist, art director και τελικά creative director του God of War 3

To πρώτο project που κυκλοφόρησε στην θητεία του στην Respawn ήταν το Star Wars Jedi: Fallen Order που αποδείχθηκε μια τεράστια επιτυχία στο σύνολό της. Έπειτα ακολούθησε το sequel με τίτλο Star Wars Jedi: Survivor, στο οποίο επίσης ήταν επικεφαλής και κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο με παρόμοια επιτυχία. 

"Μετά από προσεκτική σκέψη και εκτίμηση, ο Stig Asmussen αποφάσισε να εγκαταλείψει την Respawn για να ασχοληθεί με άλλες περιπέτειες και του ευχόμαστε καλή τύχη", ανέφερε εκπρόσωπος της EA σε δήλωσή του. "Οι βετεράνοι ηγέτες της Respawn θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν την ομάδα καθώς θα συνεχίσουν το έργο τους στο Star Wars Jedi: Survivor".