Σχεδόν έχουμε νέο χειρότερο παιχνίδι όλων των εποχών στο Steam!

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα εβδομάδων
13 Σεπτεμβρίου 2023 18:49
Σχεδόν έχουμε νέο χειρότερο παιχνίδι όλων των εποχών στο Steam!

Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, στα μέσα του Αυγούστου, η Blizzard κατάφερε να σπάσει ένα αρνητικό ρεκόρ του Steam. Ειδικότερα, με το που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα της Valve το Overwatch 2, αμέσως έγινε το νέο χειρότερο παιχνίδι όλων των εποχών στο Steam.

Η κοινότητα το υποδέχθηκε με...όχι και τόσο ανοιχτές αγκάλες, αφού αμέσως οι παίκτες συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους και άρχισαν ακραίο review bombing. Πλέον, με 184,092 reviews, το Overwatch 2 παραμένει το χειρότερα βαθμολογημένο προϊόν στην ιστορία του Stream. Η συντριπτική πλειοψηφία των user reviews είναι «Overwhelmingly Negative», με μόλις 10% των κριτικών να έχουν θετικό πρόσημο.

Όμως, η Blizzard παραλίγο να χάσει το αρνητικό ρεκόρ. Ο νέος διεκδικητής είναι το NBA 2K24 της 2K Games, το οποίο βομβάρδισαν με αντίστοιχο μένος οι PC gamers. Κάπως έτσι, το μπασκετικό παιχνίδι είναι το δεύτερο χειρότερο όλων των εποχών στο Steam, όσον αφορά τα user reviews. Και αυτό έχει βαθμολογία «Overwhelmingly Negative», με μόλις 11% των 3,749 κριτικών να είναι θετικές.

Ο λόγος; Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει με διαφορά φέτος στο NBA 2K24 είναι η τεχνολογία ProPLAY. Αυτή έχει επιτρέψει στην Visual Concepts να καταγράψει πραγματικό υλικό από το NBA για τα animations στο παιχνίδι. Έτσι, το NBA 2K24 περιλαμβάνει πολλές γνήσιες κινήσεις αποκλειστικά για τους σούπερ σταρ του NBA. Για παράδειγμα, οι παίκτες μπορούν να κάνουν το ξεχωριστό jumpshot του Kevin Durant, τις δυναμικές τεχνικές ντρίμπλας του Steph Curry και πολλά άλλα. Όμως, το ProPLAY είναι ένα προνόμιο αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς PlayStation 5, Xbox Series S και Xbox Series X. Και φέτος, η PC έκδοση του NBA 2K24 είναι ίδια με τις εκδόσεις προηγούμενης γενιάς που είναι διαθέσιμες στο PlayStation 4 και στο Xbox One.

Βέβαια, πέρα από το γεγονός ότι οι PC gamers έλαβαν ξανά την έκδοση προηγούμενης γενιάς, πολλά σχόλια γίνονται και για τις διαφημίσεις και τα microtransactions, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 2KTV αποσπάσματα που παίζουν πριν κάθε match, διαφημίζοντας την έκδοση του MyCareer που δεν υπάρχει στο PC, αλλά στις next gen κονσόλες!

Tags: