H Valve γιορτάζει 20 χρόνια Steam με εκπτώσεις!

Μεγάλη επέτειος για την πλατφόρμα
13 Σεπτεμβρίου 2023 01:17
H Valve γιορτάζει 20 χρόνια Steam με εκπτώσεις!

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003, πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, το Steam έκανε το ντεμπούτο του. Βέβαια, χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος για να μάθουν το όνομα αυτό σχεδόν όλοι οι PC gamers, αφού το Νοέμβριο του 2004, η κυκλοφορία του απίστευτα αναμενόμενου Half-Life 2 σηματοδότησε την πρώτη φορά που κάποιο παιχνίδι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές απαιτούσε το πρόγραμμα για να τρέξει. Ήταν μια περίοδος εκνευρισμού και προβλημάτων για πολλούς, με παράπονα για τους servers και ανησυχίες σχετικά με την ιδιοκτησία του περιεχομένου.

Fast forward 20 χρόνια μετά και πλέον το PC gaming και το Steam έχουν γίνει δύο συνώνυμες έννοιες, σε βαθμό που έχουμε δει κατακραυγές αν κάποιο παιχνίδι δεν κυκλοφορεί στην πλατφόρμα της Valve. Σε αυτές τις δύο δεκαετίες βέβαια έχουν αλλάξει πολλά. Το Steam έχει αποκτήσει δικό του matchmaking, achievements, cloud saves, το Steam Workshop για mods, ειδικά προγράμματα για ενίσχυση άλλων developers, προηγμένα χαρακτηριστικά όπως το In-Home Streaming, τη δυνατότητα διαμοιρασμού της βιβλιοθήκης με άλλους χρήστες, δικό του controller, δικό του VR headset, δική του φορητή κονσόλα, και αμέτρητα ακόμη χαρακτηριστικά, δυνατότητες και συνοδευτικά.

Πλέον, όλες οι εταιρίες κυκλοφορούν τα παιχνίδια τους στο Steam. Ακόμη και το Xbox και το PlayStation, κάτι που πριν μερικές χρόνια θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο.

Θέλοντας να γιορτάσει, λοιπόν, τα 20 χρόνια της πλατφόρμας, η Valve ξεκίνησε μια νέα καμπάνια εκπτώσεων. Στο πλαίσιό της μπορείτε να βρείτε σε έκπτωση τα περισσότερα από τα κορυφαία παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο Steam την κάθε χρονιά, από το 2003 μέχρι το 2023. Μάλιστα, η εταιρία έχει ετοιμάσει και μια μικρή παράγραφο, καθώς και ένα ξεχωριστό εικαστικό που συνοψίζει τι συνέβη στον κόσμο του Steam -και όχι μόνο- την κάθε χρονιά.

Μπορείτε να βρείτε την ειδική σελίδα που ετοίμασε για να γιορτάσει τη στιγμή πατώντας εδώ.

Tags: