Το viral παιχνίδι Only Up αφαιρείται για πάντα από το Steam

Εξηγεί το λόγο ο δημιουργός του
08 Σεπτεμβρίου 2023 18:39
Το viral παιχνίδι Only Up αφαιρείται για πάντα από το Steam

Στις αρχές του καλοκαιριού το Only Up είχε γίνει απόλυτα viral, τραβώντας πάνω του αμέτρητα βλέμματα. Ειδικότερα, το εξαιρετικά δύσκολο, physics-based indie παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη streaming κοινότητα, φτάνοντας τους 280,000 ταυτόχρονους θεατές στο Twitch, με εκατομμύρια προβολές και στο YouTube.

Παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε όμως, ο δημιουργός του αποφάσισε τώρα να το αφαιρέσει από το Steam. Ο developer δεν ξεκαθάρισε ακριβώς το λόγο, αλλά τόνισε ότι η όλη ιστορία του προκάλεσε έντονο στρες του τελευταίους μήνες και έτσι πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω του το project.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είχε αφαιρεθεί ξανά από το Steam στο παρελθόν εξαιτίας copyright θεμάτων που προέκυψαν με διάφορα in-game assets. Στην προκειμένη περίπτωση η διαγραφή είναι μόνιμη και δε φαίνεται να συνδέεται με κάποιο αντίστοιχο συμβάν.

Το μήνυμα του δημιουργού του Only Up:

Είμαι ένας solo developer και αυτό το παιχνίδι είναι η πρώτη μου gamedev εμπειρία, ένα παιχνίδι που έκανα για τη δημιουργικότητα, για να δοκιμάσω τον εαυτό μου και στο οποίο έκανα πολλά λάθη. Το παιχνίδι με κράτησε σε πολύ άγχος όλους αυτούς τους μήνες. Τώρα θέλω να το αφήσω πίσω μου. Και ναι. το παιχνίδι δεν θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο Steam Store, αυτό αποφάσισα εγώ ο ίδιος. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι ψυχική ηρεμία και θεραπεία. Σκοπεύω να κάνω μια παύση και να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου στο game design και να συνεχίσω με νέες εμπειρίες και γνώσεις, για να κατευθύνω τις ενέργειές μου στο επόμενο παιχνίδι μου με τον τίτλο "Kith". Θα είναι μια νέα εμπειρία και μια νέα ιδέα με ρεαλισμό, ένα εντελώς διαφορετικό genre και σκηνικό και η έμφαση θα δοθεί στην κινηματογράφηση. Αυτή τη φορά ελπίζω ότι το project θα δημιουργηθεί από μια μικρή ομάδα. Πρόκειται για ένα δύσκολο project, για το οποίο θέλω να βελτιώσω σημαντικά τις δεξιότητές μου στο game design.

Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

Η σελίδα του Only Up στο Steam πλέον:

Φυσικά, η υπόθεση θυμίζει αρκετά το περίφημο Flappy Bird, ένα πανδύσκολο παιχνίδι για κινητά που ομοίως είχε γίνει viral, τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Λίγο αργότερα ο δημιουργός του το διέγραψε από παντού για παρόμοιους λόγους ψυχικής υγείας.

Tags: