Alan Wake 2: Νέα gameplay πλάνα γεμάτα τρόμο και μυστήριο με υπογραφή Remedy

Απολαύστε 11 λεπτά gameplay από το πολυαναμενόμενο sequel
06 Σεπτεμβρίου 2023 19:34
Alan Wake 2: Νέα gameplay πλάνα γεμάτα τρόμο και μυστήριο με υπογραφή Remedy

Λόγω του ότι το Alan Wake 2 είναι το IGN First παιχνίδι του Σεπτεμβρίου, δημοσιεύθηκε ένα αποκλειστικό gameplay βίντεο διάρκειας 11 λεπτών. Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το μέσο, παρουσιάζονται πολλά νέα σκηνικά από το πολυαναμενόμενο sequel του Alan Wake, το οποίο επιστρέφει ως survival horror παιχνίδι και όπως θα δείτε, τηρεί την υπόσχεσή του. 

Στο συγκεκριμένο βίντεο θα δείτε μια αποστολή από την αρχή του παιχνιδιού αλλά από την πλευρά του campaign της πράκτορος του FBI Saga Anderson, η οποία προσπαθεί να διαλευκάνει μια υπόθεση στον ύποπτο κόσμο της μικρής πόλης του Watery, η οποία γειτονεύει με το Bright Falls και έχει ιδρυθεί από Φινλανδούς μετανάστες. 

Το campaign της Saga περιλαμβάνει μια μίξη puzzle στοιχείων και third person shooting αφού ως παίκτες μπαίνετε στο μυαλό της για να ρίξετε φως στην κάθε αποστολή/υπόθεση συμπληρώνοντας τα χαμένα κομμάτια του παζλ κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Saga κάνει μια βόλτα που αποδεικνύεται παράτολμη στο δάσος του Watery μέχρι το πάρκο του Coffee World, το οποίο βρίθει από Taken. 

Θα παρατηρήσετε όμως αρκετά easter eggs από τα προηγούμενα παιχνίδια της Remedy και το σύμπαν της, όπως τον Ahti the Janitor του "Control". 

Δείτε το 11 λεπτών gameplay του Alan Wake 2

ALAN WAKE 2: Είδαμε αποκλειστικά το παιχνίδι!

Λίγα λόγια για το Alan Wake II 

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela. 

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.