To Hogwarts Legacy συνεχίζει να πουλάει σαν τρελό!

Ενώ το Starfield έκανε την έκπληξη πριν καν κυκλοφορεί κανονικά
04 Σεπτεμβρίου 2023 15:32
To Hogwarts Legacy συνεχίζει να πουλάει σαν τρελό!

Παρόλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την αρχική κυκλοφορία του Hogwarts Legacy τον Φεβρουάριο, ο Harry Potter τίτλος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, καταφέρνοντας να κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση των βρετανικών retail charts. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το παιχνίδι της Avalanche Software σημείωσε τις περισσότερες retail πωλήσεις από κάθε άλλη κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, οι πωλήσεις του Hogwarts Legacy αυξήθηκαν κατά 266% στο PS5 και κατά 249% στο Xbox Series X. Το μεγάλο αυτό boost αποδίδεται, σύμφωνα με την εταιρία στατιστικών GfK, σε μια προωθητική ενέργεια μιας μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων της χώρας.

Παραδόξως, στην πρώτη δεκάδα των UK Charts εμφανίστηκε και το Starfield, θεωρητικά πριν κυκλοφορήσει! Ειδικότερα, το άκρως αναμενόμενο παιχνίδι της Bethesda κατέλαβε την έβδομη θέση στη retail δεκάδα χάρη στο Premium Edition Upgrade. Ο λόγος που αυτό είναι αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για ένα κουτί με κωδικό που ξεκλειδώνει νωρίτερα την ψηφιακή έκδοση και όχι το κανονικό retail αντίτυπο που αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σημαντικό άλμα αυτή την εβδομάδα κατέγραψε και το Lego Star Wars: The Skywalker Saga που σκαρφάλωσε από την έκτη στην δεύτερη θέση.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  5. Armored Core VI: Fires of Rubicon
  6. Mortal Kombat 11 Ultimate
  7. Starfield Premium Edition Upgrade
  8. Grand Theft Auto V
  9. Minecraft (Nintendo Switch)
  10. FIFA 23