PlayStation Portal: Έχουμε ημερομηνία για το νέο φορητό αξεσουάρ του PS5

Στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του
31 Αυγούστου 2023 21:24
PlayStation Portal: Έχουμε ημερομηνία για το νέο φορητό αξεσουάρ του PS5

Πριν μερικές ημέρες η Sony αποκάλυψε την τελική ονομασία, την τιμή και πολλές ακόμη λεπτομέρειες για το νέο της φορητό PlayStation σύστημα, το Project Q, το PlayStation Portal. Παραδόξως όμως, η εταιρία δεν είχε γνωστοποιήσει την τελική ημερομηνία της ιδιαίτερης αυτής "Remote Play" συσκευής που έρχεται να συνοδεύσει ως αξεσουάρ το PlayStation 5.

Αυτό αλλάζει τώρα όμως, αφού η Sony έλυσε και την τελευταία απορία. Και επίσημα, λοιπόν, το PlayStation Portal θα καταφτάσει στα ράφια των καταστημάτων στις 15 Νοεμβρίου, με τιμή που θα ανέρχεται στα €219.99. Η αποκάλυψη συνοδεύτηκε από ένα νέο προωθητικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες για το PlayStation Portal

Το Project Portal είναι ένα νέο φορητό PlayStation σύστημα, το οποίο δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το PlayStation Portal διαθέτει LCD οθόνη 8 ιντσών, η οποία είναι 1080p ανάλυσης και 60FPS. Η Sony την περιγράφει ως εξής: Με μια φωτεινή LCD οθόνη 8 ιντσών με δυνατότητα ανάλυσης έως και 1080p στα 60fps, η συσκευή παρέχει ευκρινή γραφικά και ομαλό gameplay που μεταδίδεται από το PS5 σας όταν βρίσκεστε μακριά από την τηλεόρασή σας.

Συνεχίζοντας, έχει γίνει γνωστό πως η συσκευή δε θα έχει 4G ή 5G, αντιθέτως θα κάνει αποκλειστικά χρήση Wi-Fi για να μεταδώσει τα συμβατά παιχνίδια (εξαιρούνται οι VR τίτλοι) από το PS5 μέσω της Remote Play λειτουργίας.

Όσον αφορά τον χειρισμό, γνωρίζουμε ότι το PS Portal θα έχει όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του DualSense, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά haptic feedback, αλλά και υποστήριξη για adaptive triggers.