To voice chat του Call of Duty: Modern Warfare 3 θα παρακολουθείται από ΑΙ

Σκοπός της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι να τσακώνει τους τοξικούς παίκτες
30 Αυγούστου 2023 22:43
To voice chat του Call of Duty: Modern Warfare 3 θα παρακολουθείται από ΑΙ

Ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα πάταξης της τοξικότητας στο Multiplayer κομμάτι του θα ενσωματώσει το επερχόμενο Call of Duty: Modern Warfare 3. Όπως ανακοίνωσε η Activision, το sequel της Sledgehammer Gamers θα χρησιμοποιεί ένα πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης του voice chat μέσω ΑΙ (Τεχνητής Νοημοσύνης)

Ποιος ο λόγος όμως; Φυσικά γνωρίζοντας τις επικρατεί στις online αναμετρήσεις από παραβατικούς και τοξικούς παίκτες, θέλει να πατάξει την τοξικότητα ειδικά στο θέμα της λεκτικής βίας. Αυτό ελπίζει να το καταφέρει με την AI τεχνολογία "ToxMod" της εταιρίας Modulate, η οποία θα ακούει όλες τις συνομιλίες των παικτών με σκοπό να εντοπίσει που υπάρχει ρητορική μίσους, διακρίσεων και λεκτικής παρενόχλησης. Βέβαια, ο εντοπισμός τέτοιων τοξικών λεκτικών συμπεριφορών δε γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς το σύστημα καταγράφει και κατηγοριοποιεί συγκεκριμένου είδους ρητορική που θεωρεί ότι είναι πιθανότατα τοξική. 

Ήδη το Call of Duty χρησιμοποιεί ένα τέτοιο ΑΙ φίλτρο στο text chat του που υποστηρίζει 14 γλώσσες. Στο επίσημο FAQ, η Activision προσπάθησε να καθησυχάσει τους παίκτες επιμένοντας ότι η φωνητική συνομιλία παρακολουθείται και καταγράφεται "με ρητό σκοπό τη μετριοπάθεια" και πως "επικεντρώνεται στον εντοπισμό βλάβης μέσα στη φωνητική συνομιλία έναντι συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών".

Με την πάροδο του χρόνου και την ανάπτυξη της εν λόγω ΑΙ, η Activision ευελπιστεί να βελτιώσει την ακεραιότητα και τους χρόνους απόκρισης του AI modding φωνής. Ωστόσο μένει να δούμε πως θα ξεχωρίζει το "trash talking" και τα "φιλικά πειράγματα" μεταξύ των παικτών, τα οποία επιτρέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας του Call of Duty.

Ένα ιδιαίτερο ζοφερό campaign Story περιμένει τους παίκτες, με τον Captain Price και την Task Force 141 να έρχονται αντιμέτωποι με Makarov, ο οποίος είναι ο απόλυτος κακός του παιχνιδιού. Επιπροσθέτως, εκτός από τις παραδοσιακές τις πιο γραμμικές αποστολές που μας έχει συνηθίσει το franchise, το MW3 θα περιλαμβάνει τις πιο ανοιχτού τύπου, Open Combat Missions.

Αυτές θα είναι συμπληρωματικές του Campaign και πιο κινηματογραφικές, όπου θα δίνουν περισσότερες επιλογές στους παίκτες με διαφορετικά μονοπάτια για να ακολουθήσουν πριν ολοκληρώσουν ένα objective. Επίσης, αυτές οι αποστολές θα μπορούν να ολοκληρωθούν όπως θέλουν οι παίκτες, είτε μόνο με stealth προσέγγιση, είτε να φέρουν τον πανικό με όπλα. 

Μερικές πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Activision: "Βασισμένο στα Modern Warfare και Modern Warfare II, το Modern Warfare III είναι άμεση συνέχεια. Οι παίκτες θα ζήσουν ένα πλούσιο και καθηλωτικό campaign με πολλές επιλογές, με την ιστορία να συνεχίζεται ακριβώς μετά το MWII, ενώ θα υπάρχουν και Zombies στον μεγαλύτερο χάρτη που έχουμε δημιουργήσει ποτέ.

Ο Captain Price και η Task Force 141 πρέπει να προσαρμοστούν ή να πεθάνουν σε μια μάχη ενάντια στην απόλυτη απειλή σε αυτήν την άμεση συνέχεια του Modern Warfare II. Ο υπερεθνικιστής Vladmir Makarov και οι αντιλήψεις του έχουν πάει πλέον σε όλο τον κόσμο αναγκάζοντας την Task Force 141 να πολεμήσει όσο ποτέ άλλοτε σε αυτό το σκοτεινό με σκληρό campaign."

Το Call of Duty: Modern Warfare III θα κυκλοφορήσει για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC στις 10 Νοεμβρίου. Οι προπαραγγελίες για το παιχνίδι έχουν ξεκινήσει ήδη στα επίσημα ψηφιακά καταστήματα των κονσολών και στα Steam και Battle.Net.