Upscaled από 720p τρέχει στα PS5 και Xbox Series X το νέο Unreal Engine 5 παιχνίδι της EA

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τεχνικό τομέα
29 Αυγούστου 2023 09:46
Upscaled από 720p τρέχει στα PS5 και Xbox Series X το νέο Unreal Engine 5 παιχνίδι της EA

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Digital Foundry, το νεότερο Unreal Engine 5 παιχνίδι των next-gen κονσολών, το Immortals of Aveum της EA και της ομάδας ανάπτυξης Ascendant Studios, τρέχει σε ανάλυση upscaled από 720p στα PS5 και Xbox Series X.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο τίτλος αξιοποιεί την 5.1 έκδοση της υπερσύγχρονης μηχανής γραφικών της Epic Games, κάνοντας χρήση του Lumen συστήματος για εντυπωσιακούς φωτισμούς και του Nanite για περιβάλλοντα με τεράστια λεπτομέρεια και κλίμακα που δεν έχουν καθόλου LODs. Παράλληλα, τα Ascendant Studios εκμεταλλεύτηκαν και το αναβαθμισμένο Niagara σύστημα της UE5 για τα particle effects του παιχνιδιού που γεμίζουν με εντυπωσιακό τρόπο την οθόνη.

Το Immortals of Aveum δεν είναι διαθέσιμο στα PS4 και Xbox One και έτσι, έχοντας μόνο τις επόμενης γενιάς κονσόλες κατά νου, δεν διαθέτει modes. Αντιθέτως, τρέχει αποκλειστικά σε 60FPS, χωρίς επιλογή για Quality Mode. Σύμφωνα πάντα με το Digital Foundry, υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά» στον κατά τα άλλα εντυπωσιακό τεχνικό τομέα. Η native ανάλυση που κάνει render η μηχανή γραφικών είναι μόλις 720p τόσο στο PS5 όσο και στο Xbox Series X. Έπειτα ο FSR 2.1 αλγόριθμος της AMD αναλαμβάνει το upscaling σε 4K και στα δύο συστήματα. Όταν η κάμερα μένει σταθερή, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Ωστόσο, εν κινήσει, η οπτική απεικόνιση παρουσιάζει πολλά ορατά artifacts και ατέλειες, εξαιτίας του upscaling από πολύ χαμηλή ανάλυση. Στο Xbox Series S η native ανάλυση είναι ακόμη μικρότερη, με το παιχνίδι να κάνει upscale από 768x436 και πάλι σε 4K. Το αποτέλεσμα είναι κάπως θολή εικόνα, παρά την τελική 4K έξοδο, με ακόμη πιο έντονα artifacts.

Για την ιστορία, το Immortals of Aveum δεν είναι το μόνο Unreal Engine 5 παιχνίδι που τρέχει σε σχετικά χαμηλή ανάλυση. Πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως και το Lords of the Fallen θα τρέχει σε upscaled 1080p στο 60FPS mode του, χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι η εσωτερική native ανάλυση. Ομοίως, το Remnant II που κυκλοφόρησε πρόσφατα τρέχει και αυτό σε 720p στο Performance mode του.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το βίντεο του Digital Foundry μέσα από τον player που ακολουθεί.