Ασταμάτητο το Star Citizen που έφτασε νέο ορόσημο χρηματοδότησης

Τεράστιο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την ανάπτυξη
28 Αυγούστου 2023 15:17
Ασταμάτητο το Star Citizen που έφτασε νέο ορόσημο χρηματοδότησης

Η άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία του Star Citizen συνεχίζεται ασταμάτητη. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το υπερφιλόδοξο και αρκετά αμφιλεγόμενο space sim παιχνίδι της Cloud Imperium Games μόλις έφτασε ένα νέο τεράστιο ορόσημο. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του τίτλου από το κοινό συνεχίζεται και πλέον το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικότερα, πάνω από 4,763,275 παίκτες έχουν στηρίξει το εγχείρημα της ομάδας, προσφέροντας συνολικά 600,473,600 δολάρια, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ορόσημο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων είχε επιτευχθεί πέρυσι το Σεπτέμβριο, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Αυτό σημαίνει πως η χρηματοδότηση για το project επιβραδύνει ελαφρώς, αφού η ομάδα χρειάστηκε ένα παραπάνω μήνα για να συγκεντρώσει τα τελευταία 100 εκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, είχαν χρειαστεί περίπου δέκα μήνες για να πάει η χρηματοδότηση από τα 400 στα 500 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα χρειάστηκαν περίπου έντεκα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το Star Citizen είναι και επίσημα το δεύτερο πιο επιτυχημένο crowdfunding project όλων των εποχών, όχι μόνο όσον αφορά τα παιχνίδια, αλλά γενικότερα. Μόνο το EOS blockchain έχει καταφέρει να το ξεπεράσει, αφού έχει συγκεντρώσει από την κοινότητά του 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία, το Star Citizen έκανε το ντεμπούτο του το 2012 στο Kickstarter, ως πνευματικός διάδοχος της αγαπημένης Wing Commander σειράς του Chris Roberts. Ο τίτλος σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά περίπου δέκα χρόνια μετά την αρχική του αποκάλυψη βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι άγνωστο το πότε θα δούμε την τελική του έκδοση. Αυτό έχει προκαλέσει αρκετές φορές εντάσεις στην κοινότητα, με πολλούς να αμφισβητούν αν το παιχνίδι πρόκειται πράγματι να κυκλοφορήσει ποτέ.