Η Rockstar Games έχασε έναν βετεράνο της μετά από 16 χρόνια

Αποχώρησε ο ‘vice president of writing’
28 Αυγούστου 2023 12:31
Η Rockstar Games έχασε έναν βετεράνο της μετά από 16 χρόνια

Ο Michael Unsworth, αντιπρόεδρος του writing στα παιχνίδια της Rockstar Games, αποχώρησε τελικά από την ομάδα ανάπτυξης μετά από 16 χρόνια.

Η είδηση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από έναν χρήστη του GTA Forum, ο οποίος ξεψάχνισε το LinkedIn και βρήκε τη λεπτομέρεια σχετικά με την αποχώρηση του Unsworth στο επίσημο προφίλ του. Ο Unsworth δεν μίλησε ακόμη σε κάποια σχετική ανάρτηση για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση, ούτε και έχει αποκαλύψει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του.

Ο Unsworth ξεκίνησε στη Rockstar ως creative writer το 2007, παίρνοντας προαγωγή σε writing director το 2019. Έπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του αντιπροέδρου του writing τμήματος για τα τελευταία του δύο χρόνια στην εταιρία. Στο πλαίσιο αυτών των 16 ετών, ο Unsworth έπαιξε σημαντικό ρόλο στη γραφή του Grand Theft Auto IV, του πρώτου Red Dead Redemption, του LA Noire, του Max Payne 3, του Grand Theft Auto V, καθώς και του Red Dead Redemption II.

Στο προφίλ του δεν αναφέρεται καμία πληροφορία σχετικά με το GTA 6, αλλά δεν αποκλείεται να είχε συνεισφέρει και σε αυτό το project με την “πένα” του.

Για την ιστορία, στις αρχές του 2020 η Rockstar Games είχε χάσει έναν ακόμη βασικό writer, τον Dan Houser, συνιδρυτή της θρυλικής gaming εταιρίας που τα τελευταία είκοσι χρόνια είχε επηρεάσει τη βιομηχανία όσοι λίγοι, όντας βασικός συντελεστής στην ανάπτυξη των Bully, Red Dead Redemption, Max Payne 3 και σχεδόν όλων των Grand Theft Auto παιχνιδιών. Ευθύνεται, δηλαδή, μεταξύ άλλων για το εμπορικότερο προϊόν ψυχαγωγίας όλων των εποχών, το GTA V.