To PlayStation Portal θα δουλεύει και εκτός σπιτιού και μάθαμε τις λεπτομέρειες

Διευκρινήσεις από τη Sony
28 Αυγούστου 2023 10:42
To PlayStation Portal θα δουλεύει και εκτός σπιτιού και μάθαμε τις λεπτομέρειες

Πριν μερικές ημέρες η Sony αποκάλυψε την τελική ονομασία, την τιμή και πολλές ακόμη λεπτομέρειες για το νέο της φορητό PlayStation σύστημα, το Project Q, το PlayStation Portal. Η ιδιαίτερη αυτή "Remote Play" συσκευή δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5.

Το Portal δε θα υποστηρίζει απευθείας streaming παιχνιδιών του PS5 από το cloud και ενδείκνυται ως μια συσκευή που θα κάνει stream τα παιχνίδια από το δικό σας PS5, τα οποία θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα ήδη στην κονσόλα σας. Δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε παιχνίδια εντός του και να τα παίξετε -για παράδειγμα- από την εσωτερική του μνήμη, μια SD card ή μια κασέτα. Η ιδιαίτερη φύση της συσκευής φαίνεται πως έχει μπερδέψει πολλούς, αφού μια από τις επικρατέστερες ερωτήσεις είναι αν το PlayStation Portal μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός σπιτιού, μακριά από το τοπικό δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένο το PS5 του χρήστη.

Η τελική απάντηση είναι θετική και έρχεται από την FAQ ενότητα στην ιστοσελίδα του PlayStation. Το PlayStation Portal, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, θα μπορεί να λειτουργήσει και εκτός σπιτιού, σε κάποιο άλλο Wi-Fi δίκτυο, αρκεί η ταχύτητά του να είναι αρκετά γρήγορή και ειδικότερα πάνω από 5Mbps. Μάλιστα, η Sony προτείνει τουλάχιστον 15Mbps για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

H σχετική ενότητα από την επίσημη ιστοσελίδα της Sony αναφέρει:

Μπορεί το PlayStation Portal Remote Player να χρησιμοποιηθεί μόνο στο οικιακό μου Wi-Fi δίκτυο;

Παρόλο που το οικιακό σας Wi-Fi δίκτυο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τη χρήση του PlayStation Portal Remote Player, επειδή έχετε τον έλεγχο της ποιότητάς του, δεν είναι όμως απαραίτητο. Το PlayStation Portal Remote Player μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε έχετε πρόσβαση σε Wi-Fi με ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο και τουλάχιστον 5Mbps για χρήση. Για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού, συνιστάται σύνδεση υψηλής ταχύτητας τουλάχιστον 15Mbps. Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, να γνωρίζετε ότι η ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο μπορεί να είναι εκτός του ελέγχου σας και να επηρεάσει την ποιότητα της εμπειρίας παιχνιδιού σας.

Το PlayStation Portal αναμένεται να κοστίζει €219 στην Ευρώπη. Βέβαια, ακόμη η επίσημη τιμή λιανικής στην Ελλάδα δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε και η συγκεκριμένη ημερομηνία λανσαρίσματος.