Xbox: Ο Phil Spencer μιλάει για το Baldur’s Gate 3 και γιατί θα κυκλοφορήσει πρώτα στο PS5

Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει αργότερα στα Xbox
24 Αυγούστου 2023 09:58
Xbox: Ο Phil Spencer μιλάει για το Baldur’s Gate 3 και γιατί θα κυκλοφορήσει πρώτα στο PS5

Ο Phil Spencer έδωσε μια νέα συνέντευξη και παραδέχτηκε ότι το να βλέπει κάποιος ότι το “megahit”, Baldur’s Gate 3, κυκλοφορεί πρώτα στο PlayStation 5 δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Το αφεντικό του Xbox μίλησε για το παιχνίδι της Larian Studios δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα παραμείνει προσηλωμένος στο να κυκλοφορούν τα παιχνίδια ταυτόχρονα στο Xbox Series X και στο Xbox Series S.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η ομάδα ανάπτυξης του Baldur’s Gate 3 θα κυκλοφορήσει πρώτα το παιχνίδι στην κονσόλα της Sony όχι επειδή έχει κάποια συμφωνία, αλλά επειδή προσπαθεί να φτιάξει το split-screen co-op χαρακτηριστικό να τρέχει σωστά στο Xbox Series S. Η Microsoft έχει την πολιτική ότι ένα παιχνίδι θα πρέπει να κυκλοφορεί ταυτόχρονα και στις δύο κονσόλες της. Έτσι, η Larian Studios πήρε την απόφαση να καθυστερήσει εντελώς την έκδοση των Xbox Series X|S, μέχρι να καταφέρει να λειτουργήσει σωστά το co-op στο φθηνότερο μηχάνημα της Microsoft. Επίσης, όπως μαθαίνουμε από το IGN, η Microsoft έχει πάει δικούς της μηχανικούς να βοηθήσουν την Larian Studios με split-screen στο Xbox Series S.

Το IGN μίλησε με τον Phil Spencer κατά τη διάρκεια της Gamescom 2023 και οι δηλώσεις του ήταν οι εξής:

Η απόφαση να κάνει κάποιος το split-screen στο παιχνίδι του, είναι καθαρά δική του απόφαση. Ωστόσο, σκεφτείτε το Forza… Δεν έχει να κάνει με κάποιο κομμάτι του hardware στα Xbox Series S και Xbox Series X. Έχει να κάνει καθαρά με το που θέλεις να εστιάσεις.

Προφανώς και βλέπουμε τα δεδομένα με το πόσοι άνθρωποι παίζουν local co-op παιχνίδια. Και εγώ αγαπώ το τοπικό παιχνίδι με φίλους. Υπάρχει και το άλλο. Που θα εστιάσει ένας προγραμματιστής τους πόρους του.

Όσον αφορά τις δύο πλατφόρμες, θέλω τα παιχνίδια να κυκλοφορούν και στις δύο πλατφόρμες (X και S). Υπάρχουν διαφορές χαρακτηριστικών μεταξύ των πλατφορμών. Έχουμε την ικανότητα για το πως λειτουργεί αυτό. Το πού θα επιλέξουν οι ομάδες να εστιάσουν το χρόνο τους και την προσπάθειάς τους εξαρτάτε από αυτές. Είμαστε εδώ για να τους υποστηρίξουμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιχνίδια που κυκλοφορούν σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, θα κυκλοφορούν και στο Xbox.

Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα races και classes του Baldur’s Gate 3 (ΕΙΚΟΝΕΣ) 

Θα μάθουμε λοιπόν και από αυτό, γιατί δεν μας αρέσει. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα ελάττωμα του συστήματος. Είναι οι συνεργάτες που δίνουν προτεραιότητα σε κάτι άλλο και εμείς τους ακούμε. Και βλέπετε ή θα δείτε μερικά καταπληκτικά παιχνίδια όπως είναι το Diablo που δείχνει υπέροχο, το Starfield που επίσης φαίνεται υπέροχο. Το Forza δείχνει φανταστικό και στα δύο συστήματα. Και θέλω να βεβαιωθώ ότι τα παιχνίδια της κονσόλας είναι προσβάσιμα σε περισσότερα άτομα και πιστεύουμε ότι η τιμή της κονσόλας είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτού.

Το Baldur's Gate 3 δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας για τα Xbox Series X|S, ενώ κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.