Τα νέα ασύρματα ακουστικά του PlayStation κοστίζουν όσο το φορητό PlayStation Portal

Γνωρίστε τα Sony PULSE Elite και PULSE Explorer
23 Αυγούστου 2023 20:21
Τα νέα ασύρματα ακουστικά του PlayStation κοστίζουν όσο το φορητό PlayStation Portal

Μαζί με τα όσα ανακοίνωσε η Sony για το PlayStation Portal, τη νέα της φορητή συσκευή που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ως Project Q, έγιναν γνωστές και μερικές λεπτομέρειες για τα καινούργια PlayStation περιφερειακά που θα το συνοδεύσουν. 

Ο λόγος για τα δύο νέα premium ασύρματα ακουστικά ονόματι Pulse Elite και Pulse Explorer. Τα πρώτα είναι τα παραδοσιακά over-ear headset τα οποία χάρη στην PlayStation Link τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης μπορούν να προσφέρουν audiophile επιπέδου lossless ήχο και low latency. Η PlayStation Link τεχνολογία θα είναι ο μόνος τρόπος για να συνδεθούν ασύρματα αξεσουάρ ήχου στο PS Portal και έτσι δεν υποστηρίζονται τα απλά Bluetooth ασύρματα ακουστικά σας, μιας και η κονσόλα δε διαθέτει Bluetooth. 

Διαθέτει ένα πτυσσόμενο μικρόφωνο και βελτιωμένη με ΑΙ απομόνωση των εξωτερικών ήχων, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται μια βάση για να στέκεται και να φορτίζει ευκολότερα. Το κόστος τους ανέρχεται στα €149. 

Το Pulse Explorer είναι οι ασύρματες ψείρες που επίσης λειτουργούν με την PlayStation Link τεχνολογία και είναι -μαζί με τα Pulse Elite- τα πρώτα ακουστικά της Sony με planar μαγνητικούς οδηγούς, τα οποία προσφέρουν υψηλής audiophile επιπέδου ποιότητας ήχου, σαν αυτά που χρησιμοποιούν επαγγελματίες στον κλάδο του ήχου. Και τα δύο ζευγάρια ακουστικών μπορούν να συνδεθούν με μια οποιαδήποτε άλλη συσκευή όπως το PS5, το PC και το Mac (με USB αντάπτορα) ή μια Bluetooth συσκευή. Ο PlayStation Link USB adapter θα πωλείται ξεχωριστά όμως για όσους θέλουν να τα συνδέσουν σε PC ή Mac.

"Για παράδειγμα, το Pulse Explore μπορεί να συνδεθεί στο PS5 (μέσω του αντάπτορα USB) χρησιμοποιώντας το PlayStation Link και ταυτόχρονα σε ένα κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth. Ενώ παίζετε στο PS5, οι παίκτες μπορούν να απαντήσουν αμέσως σε μια κλήση και να την ακούσουν μέσω των ίδιων ακουστικών Pulse Explore", αναφέρει η Sony.

Η τιμή τους όμως θα συζητηθεί μιας και θα ανέρχεται στα €219, όπως ανακοίνωσε η Sony στο PS Blog, κόστος που είναι ισάξιο με αυτό του φορητού PS Portal. Έτσι αν κάποιος θέλει την απόλυτη άνεση για να παίζει σε ένα διαφορετικό μέρος του σπιτιού του τα παιχνίδια του PS5 με το PlayStation Portal και τα ασύρματα ακουστικά το κόστος αυτό θα ανέρχεται συνολικά από τα €370 (PS Portal + Pulse Elite) έως τα €440 (PS Portal + Pulse Explorer)

Ακόμη όμως δεν δόθηκαν πληροφορίες για το πότε θα διατεθούν στα καταστήματα αλλά λογικά θα είναι μαζί με το λανσάρισμα του PlayStation Portal, το οποίο προβλέπεται εντός του 2023.