Νέο φορητό PlayStation: Η επίσημη ονομασία του Project Q και η τιμή που θα έρθει

Ξεχάστε το “Project Q“
23 Αυγούστου 2023 17:37
Νέο φορητό PlayStation: Η επίσημη ονομασία του Project Q και η τιμή που θα έρθει

Εν μέσω της Gamescom 2023 και παρά την απουσία της από το showfloor στην έκθεση της Κολωνίας, η Sony πραγματοποίησε μια ανακοίνωση για το επερχόμενο νέο της φορητό PlayStation σύστημα, το Project Q, το οποίο πρακτικά θα είναι μια "Remote Play" συσκευή και όχι ακριβώς ο διάδοχος του PS Vita. 

Επίσημα πλέον, γνωστοποίησε την ονομασία του για αυτό ξεχάστε το Project Q και υποδεχθείτε το "PlayStation Portal", το οποίο θα κοστίζει $199 δολάρια ή €219, σύμφωνα με το PS Blog. Ακόμη η επίσημη τιμή λιανικής στην Ελλάδα δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε και η συγκεκριμένη ημερομηνία λανσαρίσματος. 

Ανάμεσα στις νέες πληροφορίες που μοιράστηκε η Sony για το PlayStation Portal, είναι πως δε θα υποστηρίζει Bluetooth, άρα δε θα μπορείτε να συνδέσετε τα απλά ασύρματα ακουστικά που έχετε ήδη για το κινητό σας για παράδειγμα ή ακόμη και τα Pulse 3D ακουστικά του PlayStation. Αντιθέτως, θα υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά μέσω του PlayStation Lunk, ενός νέου πρότυπου ασύρματης σύνδεσης για της PlayStation συσκευές το οποίο είναι σχεδιασμένο να προσφέρει low latency (χωρίς καθυστέρηση) και lossless ποιότητα ήχου

Για αυτό και η Sony λανσάρει τα ειδικά ασύρματα headset και ψείρες ακουστικά που διαθέτουν PlayStation Link συνδεσιμότητα, τα οποία είναι τα Pulse Elite και Pulse Explore αντίστοιχα. Αυτά τα ακουστικά ωστόσο θα είναι "backwards compatible" με το PS5 μέσω ενός USB αντάπτορα. Βέβαια, διαθέτει την παραδοσιακή 3.5mm audio jack θύρα για ενσύρματα ακουστικά

Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι δε θα υποστηρίζει streaming cloud παιχνιδιών του PS5, παρόλο που πρακτικά είναι μια remote play συσκευή. "Τα παιχνίδια που θα γίνονται stream στο PS5 μέσω της PS Plus Premium συνδρομής δεν υποστηρίζονται" αναφέρει χαρακτηριστικά η Sony. Έτσι το PS Portal ενδείκνυται ως μια συσκευή που θα κάνει stream τα παιχνίδια του PS5, τα οποία έχετε εγκατεστημένα ήδη στην κονσόλα σας, προς αυτό, μιας και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε παιχνίδια εντός του και να τα παίξετε -για παράδειγμα- από την εσωτερική του μνήμη, μια SD card ή μια κασέτα. 

Στόχος της Sony είναι το PlayStation Portal να φτάνει σε διάρκεια μπαταρίας όσο ένα DualSense χειριστήριο. Σύμφωνα με διάφορες πηγές αυτή είναι περίπου 4-8 ώρες, ωστόσο το πόσο ακριβώς τελικά θα διαρκεί η λειτουργία του Portal δεν το γνωρίζουμε με ακρίβεια. 

Νέες επίσημες εικόνες του PS Portal

Περισσότερες πληροφορίες για το PlayStation Portal

To Project Portal είναι ένα νέο φορητό PlayStation σύστημα, το οποίο δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το PlayStation Portal διαθέτει LCD οθόνη 8 ιντσών, η οποία είναι 1080p ανάλυσης και 60FPS. Η Sony την περιγράφει ως εξής: Με μια φωτεινή LCD οθόνη 8 ιντσών με δυνατότητα ανάλυσης έως και 1080p στα 60fps, η συσκευή παρέχει ευκρινή γραφικά και ομαλό gameplay που μεταδίδεται από το PS5 σας όταν βρίσκεστε μακριά από την τηλεόρασή σας.

Συνεχίζοντας, έχει γίνει γνωστό πως η συσκευή δε θα έχει 4G ή 5G, αντιθέτως θα κάνει αποκλειστικά χρήση Wi-Fi για να μεταδώσει τα συμβατά παιχνίδια (εξαιρούνται οι VR τίτλοι) από το PS5 μέσω της Remote Play λειτουργίας.

Όσον αφορά τον χειρισμό, γνωρίζουμε ότι το PS Portal θα έχει όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του DualSense, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά haptic feedback, αλλά και υποστήριξη για adaptive triggers.

Το PlayStation Portal θα κυκλοφορήσει εντός του 2023. Ακόμη, η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει άγνωστη