Απολύεται σχεδόν το 10% του προσωπικού της CD Projekt Red

Μέχρι το Μάρτιο του 2024
26 Ιουλίου 2023 17:33
Απολύεται σχεδόν το 10% του προσωπικού της CD Projekt Red

Ακολουθώντας το γενικότερο trend της tech βιομηχανίας την τελευταία περίοδο, η πασίγνωστη ομάδα ανάπτυξης CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου 100 υπαλλήλους της. Σε μια ανάρτηση στο blog της, ο CEO Adam Kiciński περιέγραψε την ενέργεια ως μέρος "πολλών μετασχηματισμών" που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η εταιρεία.

Ο Kiciński ανέφερε ότι η απόφαση έρχεται μετά από μια εκτεταμένη επανεξέταση των διαδικασιών και των εσωτερικών ομάδων της εταιρίας, που οδήγησε στη διαπίστωση ότι είναι "υπερστελεχωμένη" σε σχέση με τις πραγματικές στρατηγικές της ανάγκες.

Οι απολύσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού της CD Projekt Red, δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη. Η διαδικασία προβλέπεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να προσαρμοστούν στις επικείμενες αλλαγές. "Στο πνεύμα της διαφάνειας, επιλέξαμε να μοιραστούμε τις πληροφορίες τώρα", εξήγησε ο Kiciński, διασφαλίζοντας ότι τα επηρεαζόμενα μέλη της ομάδας θα έχουν αρκετό χρόνο για να επεξεργαστούν την κατάσταση.

Οι πληγέντες εργαζόμενοι δεν θα μείνουν και με άδεια χέρια επίσης, με την υπόσχεση ενός "ολοκληρωμένου πακέτου αποζημίωσης" για τον καθένα. Ο Kiciński εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αυτή, λέγοντας: "Παρόλο που οι δρόμοι μας θα διαφέρουν επαγγελματικά, πιστεύω ότι οι σχέσεις που έχουμε χτίσει μπορούν να παραμείνουν ισχυρές... σας ευχόμαστε μόνο επιτυχία και ολοκλήρωση στο επόμενο κεφάλαιο της επαγγελματικής σας ζωής".

Η πρόσφατη αυτή κίνηση έρχεται μετά και την απόλυση της υπόλοιπης ομάδας του Gwent τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας το τέλος της παραγωγής του δημοφιλούς spin-off Witcher παιχνιδιού.