H Tencent εξαγόρασε και την Techland, τους δημιουργούς του Dying Light

Ο κινεζικός κολοσσός βάζει χέρι σε μια ακόμη εταιρία ανάπτυξης
24 Ιουλίου 2023 23:58
H Tencent εξαγόρασε και την Techland, τους δημιουργούς του Dying Light

Η Tencent πρόκειται να προσθέσει ένα ακόμη γνωστό και ταλαντούχο στούντιο ανάπτυξης και να ενισχύσει το portfolio της στη gaming βιομηχανία. Ο λόγος για την πολωνική Techland, η οποία μας χάρισε τα Dying Light και Dying Light 2, τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα του κινεζικού κολοσσού. 

Τα νέα ανακοίνωσε ο CEO της Techland, Pawel Marchewska, ο οποίος δήλωσε: "Η συνεργασία με την Tencent θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ολοταχώς στην υλοποίηση του οράματος για τα παιχνίδια μας". Ήταν γνωστό από πέρυσι ότι το πολωνικό στούντιο αντιμετώπιζε διάφορες δυσκολίες, καθώς το 5% του εργατικού δυναμικού του είχε απολυθεί μέσα σε διάστημα δύο μηνών. 

Η απόκτηση από την Tencent όμως δίνει έναν φρέσκο αέρα στην Techland, με τον CEO να διαμηνύει ότι "τα καλύτερα έρχονται". Για όσους δε γνωρίζουν η Tencent είναι ένας κινεζικός κολοσσός που τα τελευταία χρόνια μοιράζει τα δισεκατομμύρια με τη σέσουλα με σκοπό να αποκτήσει είτε ολόκληρες είτε πλειοψηφικά διάφορες gaming εταιρίες. 

Η φαρέτρα των στούντιό της περιλαμβάνει μερικά από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα παιχνίδια του κόσμου, όπως το Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile και Honor of Kings, κατέχει  στούντιο όπως τις Riot Games του League of Legends, Funcom, Splash Damage, Supercell και την Digital Extremes του Warframe, ενώ έχει βάλει το χέρι της στην From Software και την Ubisoft