Σάρωσε σε πωλήσεις το Resident Evil 4 Remake - Έφτασε μόλις νέο ορόσημο

Νέα στατιστικά από την Capcom
20 Ιουλίου 2023 18:30
Σάρωσε σε πωλήσεις το Resident Evil 4 Remake - Έφτασε μόλις νέο ορόσημο

Έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από τη στιγμή που το remake του Resident Evil 4 κυκλοφόρησε για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς και τώρα η εμπειρία της Capcom έφτασε μόλις ένα νέο εντυπωσιακό ορόσημο.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική publishing εταιρία αποκάλυψε πως ο τίτλος έχει πουλήσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Στο σύνολο αυτό υπολογίζονται τα αντίτυπα που έχουν αποσταλεί προς πώληση στα retail καταστήματα, καθώς και οι πωλήσεις στα ψηφιακά καταστήματα των κονσολών και του PC. Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως η Capcom είχε ανακοινώσει πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού είχαν αγγίξει τα 4 εκατομμύρια στις 7 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως η πορεία του συνεχίζει εντυπωσιακά, αφού από τότε πρόσθεσε στο σύνολο άλλο 1 εκατομμύριο.

Το Resident Evil 4 είναι διαθέσιμο για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Αξίζει να αναφερθεί πως το remake προσεχώς θα εμπλουτιστεί και με νέο περιεχόμενο, ειδικά σχεδιασμένο για το PlayStation VR 2 της Sony.

Για την ιστορία, οι developers της Capcom είχαν δηλώσει πως θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του αρχικού παιχνιδιού, αλλά συγχρόνως να το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Μεταξύ άλλων ήθελαν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι, και ότι θα συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες. Έτσι, ο εμβληματικός merchant υπάρχει κανονικά στο παιχνίδι (με διαφορετική φωνή), από τον οποίο μπορείτε να κάνετε trade διαμάντια, να αγοράζετε αντικείμενα και να αναβαθμίζετε τα όπλα σας. Παράλληλα με αυτό, επιστρέφει κανονικά και η βαλίτσα, όπως ακριβώς ήταν παλιά, ενώ η ιαπωνική εταιρία έχει επιμεληθεί και αρκετές αλλαγές, αφού υπάρχουν πολλοί νέοι εχθροί, ένα νέο όπλο (το Crossbow), ενώ για παράδειγμα τα QTEs έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε μέσα από το αναλυτικό video review που επιμελήθηκε για τους Unboxholics ο Σάκης Καρπάς και ο Γιώργος Πρίτσκας.