Cyberpunk 2077: Ο κόσμος το έχει αγαπήσει πλέον και οι κριτικές του έγιναν 'πολύ θετικές' στο Steam

Περίπου δυόμιση χρόνια μετά το ντεμπούτο του
14 Ιουλίου 2023 23:19
Cyberpunk 2077: Ο κόσμος το έχει αγαπήσει πλέον και οι κριτικές του έγιναν 'πολύ θετικές' στο Steam

Έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από το Δεκέμβριο του 2022, όταν το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε για τα PS4, Xbox One και PC και το υπέρμετρο hype μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια διαδικτυακή κατακραυγή πρωτόγνωρων διαστάσεων για τη gaming βιομηχανία. Ειδικότερα, οι εκδόσεις του παιχνιδιού στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς είχαν τόσο έντονα τεχνικά προβλήματα που το παιχνίδι αποσύρθηκε από το PlayStation Store, ενώ ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα επιστροφών χρημάτων σε όλες τις πλατφόρμες, ακόμη και για τα retail αντίτυπα.

Η CD Projekt, όμως, δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι, συνεχίζοντας να κυκλοφορεί μεγάλες ενημερώσεις με διορθώσεις για τεχνικά θέματα, μεγάλες αλλαγές, νέο περιεχόμενο και καινούργια χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι το Cyberpunk 2077 συνέχισε να μεταμορφώνεται, ενώ απέκτησε και τη δική του anime σειρά που αγαπήθηκε από τον κόσμο, το Cyberpunk: Edgerunners.

Η κλιμάκωση αυτών των προσπαθειών είναι το μεγάλο πακέτο επέκτασης Phantom Liberty του Cyberpunk 2077, το οποίο θα προσθέσει νέες story αποστολές με τον Idris Elba. Πέρα όμως από το αμιγώς νέο περιεχόμενο, η CD Projekt θα φρεσκάρει ριζικά και το βασικό παιχνίδι, υλοποιώντας χαρακτηριστικά και αλλαγές που ο κόσμος ήθελε από την αρχική κυκλοφορία του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, για πρώτη φορά το Cyberpunk άγγιξε τα «πολύ θετικά» reviews στο Steam, ανατρέποντας ολοκληρωτικά την αρνητική αρχική εικόνα της κοινότητας. Συγκεκριμένα, ο community director του στούντιο, Marcin Momot, επισήμανε την αλλαγή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Οι κριτικές του Cyberpunk 2077 στο Steam είναι πλέον "Πολύ θετικές" με το 80% όλων των βαθμολογιών να είναι θετικές. Σας ευχαριστούμε όλους για την αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια από την κυκλοφορία του παιχνιδιού!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ναι μεν το 80% των 546,322 reviews στο Steam είναι πολύ θετικά, αλλά η πλατφόρμα της Valve δεν μετρά πλέον τις κριτικές των review-bombing περιόδων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το φαινόμενο. Όπως και να ‘χει πάντως, το comeback του Cyberpunk 2077 σίγουρα είναι αδιαμφισβήτητο.