Η Sony σχεδιάζει μεγαλύτερες επενδύσεις από ποτέ στο PlayStation

Με έμφαση στα live-service παιχνίδια
13 Ιουλίου 2023 12:11
Η Sony σχεδιάζει μεγαλύτερες επενδύσεις από ποτέ στο PlayStation

Σύμφωνα με δημοσίευμα του επιχειρηματικού μέσου Nikkei, η Sony ετοιμάζεται να ανοίξει το «σεντούκι με τις οικονομίες» της, επενδύοντας μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από ποτέ στο PlayStation τμήμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ιαπωνικός κολοσσός σκοπεύει να αφιερώσει 2.13 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη στο gaming τμήμα της. Αυτό σημαίνει πως η Sony θα επενδύσει περισσότερα χρήματά στο PlayStation μέσα στο οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2024, απ’ ότι στα τμήματα ηλεκτρονικών και ημιαγωγών της. Πρόκειται για το 40% των συνολικών επενδύσεων της Sony σαν εταιρία. Μάλιστα, το νούμερο είναι 10% μεγαλύτερο από πέρυσι, ενώ είναι διπλάσιο σε σχέση με το οικονομικό έτος 2020.

Πρακτικά, η Sony σχεδιάζει μεγαλύτερες επενδύσεις από ποτέ στο PlayStation. Αξίζει να σημειωθεί πως το 55% αυτών των χρημάτων θα επενδυθούν σε live-service παιχνίδια μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό έτος. Από την άλλη, μέχρι το 2026 το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 60%.

Φυσικά, αυτή η νέα στρατηγική δεν πρέπει να εκπλήσσει όσους παρακολουθούν στενά την πορεία του PlayStation, το οποίο καταβάλει αρκετές προσπάθειες τελευταία για να εδραιώσει διάφορα παιχνίδια υπηρεσίες. Ειδικότερα, η Sony έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε στούντιο που φημίζονται για τους live-service τίτλους τους, όπως η Bungie, ενώ όλα τα νέα παιχνίδια των PlayStation Studios που αποκαλύφθηκαν στο πρόσφατο PlayStation Showcase 2023 ήταν multiplayer τίτλοι υπηρεσίες, όπως το Fairgame$ της Haven, το Marathon της Bungie και το Concord της Firewalk Studios.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επιχειρηματικής παρουσίασης που έλαβε χώρα λίγο πριν το PlayStation Showcase 2023, η Sony είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της αναλυτικά, αναφέροντας ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα χρήματα από ποτέ σε νέα IPs και σε live-service παιχνίδια. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.