Η Square Enix θέλει να κάνει remasters και άλλα παιχνίδια της

Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα “Pixel Remaster” των Final Fantasy
10 Ιουλίου 2023 15:12
Η Square Enix θέλει να κάνει remasters και άλλα παιχνίδια της

Μιλώντας σε ένα μίτινγκ με τους μετόχους της, η Square Enix ρωτήθηκε για τα σχέδιά της, όσον αφορά νέα remasters, μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα Final Fantasy Pixel Remaster. Όπως δήλωσε στους μετόχους της, η ιαπωνική εταιρία σκέφτεται πολύ σοβαρά να “αναγεννήσει” και άλλες σειρές και να τις φέρει στο σήμερα με ανανεωμένα γραφικά.

Η Square Enix δεν θέλησε να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με νέους τίτλους, αλλά δήλωσε ότι εξετάζει και έχει διάφορες ιδέες για να κάνει remasters παιχνίδια του παρελθόντος. “Ελπίζουμε ότι θα περιμένετε με ανυπομονησία τις επόμενες ανακοινώσεις μας” είπαν άνθρωποι της Square Enix.

Ένας από τους μετόχους ρώτησε την Square Enix: Τα Final Fantasy I-VI Pixel Remaster τα πήγαν πολύ καλά. Υπάρχουν σχέδια για remaster άλλων παλιών τίτλων; Προσωπικά θα μου άρεσε να παίξω το Xenogears.

Η απάντηση της Square Enix ήταν η εξής:

Θα αποφύγουμε να κοινοποιήσουμε πληροφορίες για νέους τίτλους, αλλά εξετάζουμε διάφορες ιδέες εντός της εταιρίας και ελπίζουμε ότι θα ανυπομονείτε και εσείς σε επικείμενες ανακοινώσεις.

Η εταιρία ρωτήθηκε επίσης γιατί έχει μεγάλα κενά μεταξύ των κυκλοφοριών της σε σχέση με άλλες εταιρίες, αλλά και ποιες ήταν οι σκέψεις του διοικητικού συμβουλίου της σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριών για τους σημαντικούς τίτλους της.

Θα αποφύγουμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα, αλλά θα πούμε ότι πιστεύουμε ότι θα επωφεληθούν οι ομάδες μας και θα τις ενισχύσουμε, καθώς η δυσκολία ανάπτυξης μεγάλων τίτλων γίνεται εξαιρετικά υψηλή, γεγονός που έχει επιπτώσεις στους χρόνους ανάπτυξης.

Ελπίζουμε ότι αυτή η ενίσχυση του οργανισμού μας θα προωθήσει την ανάπτυξη, όχι μόνο των σημαντικών τίτλων, αλλά και των νέων IP που θα αναλάβει μια νέα ομάδα διαχείρισης.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η Square Enix έχει κυκλοφορήσει διάφορους τίτλους μέσα στο 2023, όπως τα Forspoken, Theatrhythm Final Bar Line και Final Fantasy 16.

Tags: