ΦΗΜΗ: Η Ubisoft ετοιμάζει remake του Assassin’s Creed IV: Black Flag

Το οποίο απέχει όμως χρόνια ακόμη
30 Ιουνίου 2023 22:15
ΦΗΜΗ: Η Ubisoft ετοιμάζει remake του Assassin’s Creed IV: Black Flag

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku που επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τα πλάνα της Ubisoft, ο γαλλικός κολοσσός σχεδιάζει να εστιάσει ακόμη περισσότερο στα γνωστά franchises του στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του Assassin’s Creed. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η Ubisoft θα κάνει remake το Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Όπως επισημαίνει το μέσο, η ανάπτυξη του project έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο ακόμη βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούν κάποια χρόνια μέχρι την τελική κυκλοφορία του τίτλου. Μια ομάδα στην Ubisoft Singapore που έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας ωκεανού του franchise, αναφέρεται πως θα παίξει σημαντικό ρόλο και στον εκσυγχρονισμό του πειρατικού τίτλου.

Για την ώρα το Kotaku δεν έχει πληροφορίες για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο gameplay και στα διάφορα συστήματα της εμπειρίας, αφού ενδέχεται η Ubisoft να θέλει να τα κάνει να συμβαδίζουν περισσότερο με τα νεότερα, μεγάλης κλίμακας, RPG Assassin’s Creed.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Ubisoft Singapore είναι και η βασική ομάδα ανάπτυξης του Skull and Bones, του παιχνιδιού που ξεκίνησε ως πακέτο επέκτασης του Black Flag, αλλά εν τέλει μετασχηματίστηκε σε ένα ολοκληρωμένο blockbuster live-service. Το project βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας δεχθεί ριζικές αλλαγές και πολλαπλές μεγάλες καθυστερήσεις.

Για την ιστορία, το Assassin's Creed IV: Black Flag κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου του 2013 για το PlayStation 3, το Xbox 360 και το PC, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους έφτασε και στα PS4, Xbox One και Wii U. Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Edward Kenway, ένας πειρατής που βρίσκεται μπλεγμένος στην αιώνια μάχη των Assassins και των Templars. Μέχρι το τέλος το 2020, ο τίτλος είχε πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα, όντας μια από τις εμπορικότερες κυκλοφορίες του 2013. Το παιχνίδι έλαβε θετικά σχόλια για τις μάχες του με τα πειρατικά πλοία, τα γραφικά του και τον κόσμο του, ενώ επεκτάθηκε και με το μεγάλο DLC ονόματι Freedom Cry.