Μαζικές απολύσεις στη Niantic - Ακυρώνουν παιχνίδια οι δημιουργοί του Pokémon Go

Ολική αναδιάρθρωση για τη Niantic
30 Ιουνίου 2023 15:21
Μαζικές απολύσεις στη Niantic - Ακυρώνουν παιχνίδια οι δημιουργοί του Pokémon Go

H Niantic γίνεται μια ακόμη εταιρία που τον τελευταίο χρόνο προχωράει σε μαζικές απολύσεις. Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που διέρρευσε στο Kotaku, η εταιρία δημιουργός του επιτυχημένου Pokémon GO απολύει 230 εργαζόμενους προχωρώντας σε μια γενική αναδιάρθρωση του στούντιο. 

Εκτός από το κύμα απολύσεων διαλύει και κλείνει το στούντιο της στο Λος Άντζελες, ενώ ακυρώνει και δύο licensed παιχνίδια που είχε στα σκαριά, το NBA All-World και το Marvel: World of Heroes. Παρόλες αυτές τις αλλαγές δήλωσε ότι το παιχνίδι-ναυαρχίδα της θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της. 

"Πήρα την απόφαση να περιορίσω την επικέντρωσή μας για επενδύσεις σε παιχνίδια για κινητά, δίνοντας έμφαση σε first party παιχνίδια που ενσωματώνουν πιο έντονα τις βασικές μας αξίες της τοποθεσίας και των τοπικών κοινωνιών", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος John Hanke. "Η αγορά παιχνιδιών για κινητά είναι πολύ ώριμη και μόνο οι καλύτεροι και πιο διαφοροποιημένοι τίτλοι έχουν την ευκαιρία να επιτύχουν. Θέλουμε επίσης να εστιάσουμε περισσότερο στην κατασκευή για την αναδυόμενη κατηγορία συσκευών MR και τα μελλοντικά γυαλιά AR".

Στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους ο Hanke φάνηκε ειλικρινής σχετικά με τις προκλήσεις της εταιρίας και τα λάθη που έκανε ο ίδιος και η ηγετική ομάδα. "Μετά το Covid, τα έσοδά μας επέστρεψαν στα προ του Covid επίπεδα και τα νέα projects στον τομέα των παιχνιδιών και της τεχνολογίας δεν απέδωσαν τα ανάλογα έσοδα με αυτές τις επενδύσεις" είπε ο Hanke. Ο διευθύνων σύμβουλος αναμένει ότι οι μειώσεις θα  "επαναφέρουν τα έξοδα και τα έσοδα σε ισορροπία" χωρίς να κλείσει το πιο πολύτιμο asset της, δηλαδή το Pokémon GO. 

Η επιστολή προσθέτει ότι ένας άλλος παράγοντας ήταν η αγορά AR που "αναπτύσσεται πιο αργά από ό,τι αναμενόταν".