Το DayZ 2 έρχεται και το μάθαμε με τον πιο…άδοξο τρόπο

Αποκαλύφθηκε πριν την ώρα του
29 Ιουνίου 2023 12:27
Το DayZ 2 έρχεται και το μάθαμε με τον πιο…άδοξο τρόπο

Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα sequel του εξαιρετικά δημοφιλούς και αγαπητού online survival παιχνιδιού DayZ φαίνεται πως βρίσκεται υπό ανάπτυξη και η αποκάλυψη έγινε με τον πιο άδοξο και νωχελικό τρόπο. Αντί για παρουσίαση σε κάποιο σόου, κάποιο trailer ή έστω κάποιο εικαστικό, η ύπαρξη του DayZ 2 αποκαλύφθηκε μέσα από ένα δικαστικό έγγραφο από τη δίκη της Microsoft εναντίον της FTC, στο οποίο δεν είχαν κρυφτεί σωστά οι απόρρητες πληροφορίες.

Το έγγραφο, το οποίο υποβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο από τη Microsoft, αφορά τη στρατηγική εξαγοράς της εταιρίας από τον Μάιο του 2021. Μία από τις διαφάνειες, λοιπόν, επικεντρώνεται στην Bohemia Interactive, την ομάδα ανάπτυξης του DayZ, και μεταξύ άλλων απαριθμεί τα παιχνίδια που είχε τότε υπό ανάπτυξη, κάνοντας λόγο για τα Arma Reforger, Arma 4 και DayZ 2.

Εν τέλει, τόσο το Arma 4 όσο και το Arma Reforger αποκαλύφθηκαν το Μάιο του 2022, ωστόσο μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε απολύτως τίποτα σχετικά με το DayZ 2. Το παιχνίδι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Bohemia Interactive. Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης δήλωσε στο IGN ότι δεν μπορεί να "προσφέρει πολλές λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή". Η δήλωση αυτή προφανώς αφήνει να εννοηθεί πως το παιχνίδι όντως αναπτύσσεται, αλλά η Bohemia δε μπορούσε να πει περισσότερα αφού φαίνεται πως ήρθε προ τετελεσμένων γεγονότων.