Η Nintendo μιλά για το διάδοχο του Nintendo Switch: «Η μετάβαση θα είναι ομαλή»

Μάλλον θα έχει backwards compatibility
27 Ιουνίου 2023 23:18
Η Nintendo μιλά για το διάδοχο του Nintendo Switch: «Η μετάβαση θα είναι ομαλή»

Η Nintendo μόλις έσπασε τη σιωπή της σχετικά με την κονσόλα που θα διαδεχθεί το Nintendo Switch, αποκαλύπτοντας εμμέσως μια πολύ σημαντική πληροφορία σχετικά με αυτή.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο πρόεδρος του ιαπωνικού gaming κολοσσού, Shuntaro Furukawa, αναφέρθηκε στη μετάβαση στην επόμενη γενιά, στο πλαίσιο ενός πρόσφατου Q&A για τους επενδυτές. Αναλυτικότερα, επισήμανε ότι ενώ στο παρελθόν κάθε ντεμπούτο νέας κονσόλας ήταν ένα εξολοκλήρου νέο ξεκίνημα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά στο μέλλον. Ο λόγος; Το Nintendo Account σύστημα.

Η Nintendo δεν σκοπεύει να ακυρώσει τους 290 εκατομμύρια λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί από τους κατόχους Switch κονσολών και έτσι θα διασφαλίσει πως η μετάβαση στην επόμενης γενιάς κονσόλα της θα είναι ομαλότερη απ’ ότι στο παρελθόν. Φυσικά, η δήλωση αυτή είναι κάπως αινιγματική, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να σημαίνει πως οι χρήστες απλά δε θα χρειάζεται να κάνουν νέο λογαριασμό από την αρχή.

Από την άλλη, το πιθανότερο είναι πως η Nintendo μιλούσε εμμέσως για το backwards compatibility. Όπως φαίνεται, ο διάδοχος του Switch, παρόλο που δε γνωρίζουμε ακόμη τη μορφή θα έχει, θα μπορεί να παίξει μάλλον την πλειοψηφία των παιχνιδιών της υβριδικής κονσόλας, κάνοντας τη μετάβαση από γενιά σε γενιά, πράγματι πολύ πιο ομαλή.

Στο παρελθόν δεν είχαν όλες οι κονσόλες της Nintendo backwards compatibility, με το ίδιο το Switch να μην υποστηρίζει για παράδειγμα τα παιχνίδια του Wii U. Σίγουρα, λοιπόν, πρόκειται για πολύ ευχάριστη αλλαγή, αν όντως ο Furukawa εννοούσε αυτό.

Για την ώρα δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη επίσημη πληροφορία σχετικά με την επόμενη κονσόλα της Nintendo, ωστόσο υπάρχουν πολλές φήμες και εικασίες, με πολλούς να θεωρούν πως το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή το 2024.