CD Projekt: «Ήταν μόδα να μην σου αρέσει το Cyberpunk 2077 όταν πρωτοκυκλοφόρησε»

Νέες δηλώσεις εν όψει του Phantom Liberty
27 Ιουνίου 2023 20:24
CD Projekt: «Ήταν μόδα να μην σου αρέσει το Cyberpunk 2077 όταν πρωτοκυκλοφόρησε»

Στις 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα Xbox Series X|S, PS5 και PC, το μεγάλο πακέτο επέκτασης Phantom Liberty του Cyberpunk 2077, το οποίο θα προσθέσει νέες story αποστολές με τον Idris Elba. Πέρα όμως από το αμιγώς νέο περιεχόμενο, η CD Projekt θα φρεσκάρει ριζικά και το βασικό παιχνίδι, υλοποιώντας χαρακτηριστικά και αλλαγές που ο κόσμος ήθελε από την αρχική κυκλοφορία του.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή με αφορμή την κυκλοφορία του επερχόμενου DLC, ο επικεφαλής PR και επικοινωνίας της εταιρίας μίλησε για διάφορα θέματα στο GamesIndustry.biz. Ένα από αυτά, ήταν η αρχική κατάσταση του τίτλου, με τον Michał Platkow-Gilewski να αναφέρει πως δεν του άρεσε καθόλου το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Αναλυτικότερα, τόνισε:

"Προσωπικά δεν ήμουν ευχαριστημένος με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Δεν το περίμενα αυτό. Ήξερα αμέσως ότι έπρεπε να επιστρέψουμε. Μου άρεσε το που βρισκόμασταν πριν από το launch. Δεν μιλάω για την κορύφωση του hype, αλλά δύο χρόνια πριν από αυτό, είχαμε την κοινότητά μας, τους συμπαθούσαμε, μας συμπαθούσαν, ήταν φοβερό να δουλεύεις στη CD Projekt Red."

Στη συνέχεια μάλιστα, ο Platkow-Gilewski επισήμανε πως το αρχικό παιχνίδι δεν ήταν και τόσο κακό, αφού εν μέρει είχε γίνει μόδα να κακολογείς το Cyberpunk 2077 στο internet.

"Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι το Cyberpunk, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι το αντιμετώπισαν, και μέχρι και τα πρώτα reviews ήταν θετικά. Στη συνέχεια, έγινε cool να μην σου αρέσει. Πήγαμε από ‘hero σε zero’ πολύ γρήγορα. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Δεν ξέραμε τι συμβαίνει."

Παρά το τρομερά αρνητικό κλίμα, την αφαίρεση του παιχνιδιού από τα ψηφιακά καταστήματα, τα memes και τα αρνητικά reviews, ο Platkow-Gilewski επισήμανε πως η ομάδα παρέμεινε σίγουρη για τη δημιουργία της.

"Ξέραμε ότι το παιχνίδι είναι σπουδαίο, ναι μπορούμε να το βελτιώσουμε, ναι πρέπει να πάρουμε χρόνο για να το κάνουμε και πρέπει να ξαναχτίσουμε κάποια πράγματα. Αυτό μας πήρε πολύ χρόνο, αλλά δεν πιστεύω ότι λυγίσαμε ποτέ. Ήμασταν πάντα με το σκεπτικό: Let's do this".