Ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια του 2022 έρχεται στο Nintendo Switch

Μέσα στο καλοκαίρι
22 Ιουνίου 2023 15:44
Ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια του 2022 έρχεται στο Nintendo Switch

Το Vampire Survivors, το indie φαινόμενο που απέσπασε πολυάριθμα βραβεία και επαίνους πέρυσι, έρχεται τώρα και στο Nintendo Switch, όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Nintendo Direct.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για ένα time survival game με μινιμαλιστικό gameplay και roguelite στοιχεία, όπου πρέπει να αντιμετωπίσετε εκατοντάδες τέρατα που έρχονται κατά πάνω σας.

Το παιχνίδι αναπτύχθηκε αρχικά σε HTML5 και κυκλοφόρησε στο itch.io ως δωρεάν browser τίτλος στα μέσα του 2021. Αργότερα κυκλοφόρησε κανονικά και στο Steam στις 17 Δεκεμβρίου ροτ 2021, όπου έλαβε εξαιρετικά θετικές κριτικές από σχεδόν 200.000 παίκτες. Ωστόσο, η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε το 2022, όταν προστέθηκε στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

To concept του παιχνιδιού είναι απλό: επιβιώστε όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι ο θάνατος να βάλει αναπόφευκτα τέλος στις προσπάθειές σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με τις δικές του ικανότητες και όπλα, και να εξερευνήσετε random χάρτες γεμάτους με πλάσματα της νύχτας, όπως βρικόλακες, λυκάνθρωπους, ζόμπι και άλλα. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε χρυσό σε κάθε run για να αγοράσετε αναβαθμίσεις και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας στην επόμενη προσπάθεια.

Το Vampire Survivors θα γίνει διαθέσιμο για 4,99 δολάρια στο Nintendo Switch eShop στις 17 Αυγούστου 2023. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το παιχνίδι με τα DLCs και το soundtrack του σε ένα πακέτο με μειωμένη τιμή. Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.