Τιτανικός: Το χαμένο υποβρύχιο εκτόξευσε τις πωλήσεις horror παιχνιδιού

“Μοιάζει πολύ λάθος όλο αυτό” δηλώνει ο δημιουργός του
22 Ιουνίου 2023 13:55
Τιτανικός: Το χαμένο υποβρύχιο εκτόξευσε τις πωλήσεις horror παιχνιδιού

Καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη μοίρα του υποβρυχίου με τους πέντε επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε, ενώ εξερευνούσε την περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, μια περίεργη είδηση ήρθε συγχρόνως στα φώτα της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής David Szymanski, ο οποίος ευθύνεται για το παιχνίδι τρόμου Iron Lung αποκάλυψε πως οι πωλήσεις του τίτλου γνώρισαν ξαφνική και αξιοσημείωτο άνοδο εξαιτίας του συμβάντος με το Titan. Ο τίτλος πράγματι μοιάζει πολύ σαν εμπειρία και όπως φαίνεται διάφοροι gamers θέλησαν να βιώσουν πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι το να είσαι εγκλωβισμένος στο βυθό της θάλασσας.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το παιχνίδι, το Iron Lung είναι ένα αρκετά διάσημο indie project που η κλειστοφοβία και η θαλασσοφοβία…χτυπάνε κυριολεκτικά κόκκινο. Ως παίκτες πιλοτάρετε ένα μικροσκοπικό υποβρύχιο μέσα σε έναν ωκεανό αίματος, σε ένα εξωγήινο φεγγάρι. Πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες από καίριες τοποθεσίες και να αποφύγετε να σας εντοπίσει οτιδήποτε παραμονεύει στο σκοτάδι. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα μέλλον όπου όλα τα αστέρια και οι πλανήτες έχουν εξαφανιστεί, αφήνοντας την ανθρωπότητα απελπισμένη για πόρους.

Ο Szymanski τόνισε ότι  “μοιάζει πολύ λάθος όλο αυτό”, αφού πρακτικά η πιθανή απώλεια ανθρώπινων ζωών βοήθησε τις πωλήσεις του τίτλου του. Στη συνέχεια προέβη και σε μια ακόμη δημοσίευση μεταξύ σοβαρού και αστείου, παρακαλώντας την ανθρωπότητα να σταματήσει την εξερεύνηση των ωκεανών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν

Το Titan έχασε την επαφή με το ερευνητικό πλοίο Polar Prince περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάδυσής του. Το υποβρύχιο αναφέρθηκε για τελευταία φορά στον Βόρειο Ατλαντικό, περίπου 900 μίλια ανατολικά του Cape Cod, σε βάθος περίπου 13.000 πόδια.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Το υποβρύχιο είναι σφραγισμένο από έξω, οπότε οι επιβαίνοντες δεν μπορούν να διαφύγουν χωρίς εξωτερική βοήθεια και αναμένεται να εξαντλήσουν το οξυγόνο μέσα σε λίγα ακόμη λεπτά. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πλέον ελάχιστες.

Tags: